Το σωστό contouring ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας: Κρύβει ατέλειας & τονίζει τα δυνατά σημεία

Η τεχνική του contouring στο μακιγιάζ είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο.

Μπορεί να κρύψει ατέλειες και να τονίσει τα δυνατά σημεία ενός προσώπου. Να εξομαλύνει και να δημιουργήσει γωνίες εκεί όπου χρειάζεται.

Είναι όμως το contouring ίδιο για κάθε σχήμα προσώπου; Όχι βέβαια! Κάθε σχήμα χρειάζεται άλλες φωτοσκιάσεις έτσι ώστε να δείχνει υπέροχο, όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε γυναίκα προκειμένου να αποκτήσει το τέλειο για το σχήμα του προσώπου της contouring;

Δείτε αναλυτικά τα βήματα σύμφωνα με τους ειδικούς και δοκιμάστε τα στη πράξη!

Θα χρειαστείτε:

– 1 ανοιχτόχρωμο foundation

– 1 σκουρόχρωμο foundation

– 1 bronzer σε σκόνη

– 1 σφουγγαράκι

– 1 χοντρό πινέλο

Contouring σε στρογγυλό πρόσωπο:

Εφαρμόστε το σκουρόχρωμο foundation κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο φτάνοντας μέχρι το ύψος των ματιών. Στη συνέχεια εφαρμόστε την ίδια απόχρωση στις γραμμές του πηγουνιού και κάτω από τα ζυγωματικά. Έπειτα, κάντε δυο γραμμές κατά μήκος της μύτης, μια στα δεξιά και μια στα αριστερά, όπως επίσης και στην κόχη των ματιών σας, εκεί δηλαδή που τελειώνει το βλέφαρο.

Χρησιμοποιώντας το ανοιχτόχρωμο foundation κάντε μια στρογγυλή στάμπα στην μέση του μετώπου. Συνεχίστε κάνοντας μια κάθετη γραμμή στην μύτη, ανάμεσα στις δυο πιο σκούρες και συνεχίστε εφαρμόζοντας το στα μήλα των ζυγωματικών σας. Μετά εφαρμόστε λίγο ανοιχτόχρωμο foundation στα βλέφαρα σας, αλλά και κάτω από το τόξο των φρυδιών σας, εκεί δηλαδή που είναι το κόκκαλο τους. Τέλος, εφαρμόστε λίγο και στις γραμμές του χαμόγελου, δηλαδή στο τόξο των χειλιών και στα σημείο όπου διπλώνει η επιδερμίδα όταν χαμογελάμε.

Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή, πάρτε το σφουγγαράκι σας και αρχίστε να απλώνετε απαλά το countouring, σβήνοντας τις γραμμές και δημιουργώντας σκιάσεις στο πρόσωπο σας.

Contouring σε πρόσωπο που έχει το σχήμα καρδιάς:

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το σκουρόχρωμο foundation. Εφαρμόστε το στους κροτάφους και κάτω από τα ζυγωματικά σας. Επίσης, βάλτε λίγο στις κόχες των ματιών σας και στα πλάγια της μύτης σας.

Στη συνέχεια εφαρμόστε το ανοιχτόχρωμο foundation στο μέσο του μετώπου σας, στα ζυγωματικά, στο κέντρο του πηγουνιού, στο κέντρο της μύτης, στα βλέφαρα και στα κόκαλα των φρυδιών σας. Τέλος, εφαρμόστε το στις γραμμές του χαμόγελου.

Μετά πάρτε το σφουγγαράκι σας και αρχίστε να απλώνετε το προϊόν, σβήνοντας τις γραμμές και δημιουργώντας τις επιθυμητές φωτοσκιάσεις.

Contouring σε τετράγωνο πρόσωπο:

Αρχίστε εφαρμόζοντας το σκούρο foundation κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και του πηγουνιού, έτσι ώστε να απαλύνετε τις γωνίες του προσώπου. Και συνεχίστε με μια γραμμή κάτω από τα ζυγωματικά σας. Ολοκληρώστε την εφαρμογή του σκουρόχρωμου foundation με δυο κάθετες γραμμές στα πλάγια της μύτης και στην κόχη των ματιών.

Έπειτα, απλώστε το ανοιχτόχρωμο foundation στο κέντρο του μετώπου και της μύτης, καθώς και πάνω από την σκούρα γραμμή contouring των ζυγωματικών. Μετά κάντε μια κάθετη γραμμή στο κέντρο της μύτης, γεμίστε τα βλέφαρα, κάντε μια γραμμή κάτω από τα μάτια, καθώς και πάνω – κάτω από το φρύδι. Τέλος, ολοκληρώστε εφαρμόζοντας ανοιχτόχρωμο foundation στις γραμμές του χαμόγελου και στο κέντρο του πηγουνιού.

Απλώστε λοιπόν πολύ καλά τις δυο αποχρώσεις foundation έτσι ώστε να μην φαίνονται οι γραμμές, αλλά να έχουν δημιουργηθεί οι επιθυμητές φωτοσκιάσεις.

Δείτε αναλυτικότερα τα παραπάνω βήματα στην πράξη, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ