Μπορεί να γίνει κανονική σχέση ο έρωτας του καλοκαιριού; Οδηγός... επιβίωσης αφού η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο

Οι «ελεύθεροι» μαζί με τα απαραίτητα στριμώχνουν στις αποσκευές τους τις προσδοκίες για έναν καινούργιο έρωτα, μία νέα γνωριμία που ίσως καταφέρει να διαρκέσει και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Πολλοί από αυτούς που έζησαν τέτοιους έρωτες θα σας διαβεβαιώσουν για την μεγάλη έντασή τους (είναι ισχυρή η δόνηση) αλλά και τη μεγάλη δυσκολία τους.

Η ανάλαφρη, ανέμελη διάθεσή μας, η έλλειψη υποχρεώσεων, η γενικότερη ελευθερία που αισθανόμαστε στις διακοπές, βοηθούν να γνωρίσουμε κάποιον/κάποια που μπορεί να μην είναι απόλυτα στο target group μας, αλλά … τέτοιες μέρες ποιος νοιάζεται για τα πρέπει και τι δεν πρέπει. Αλλωστε στις διακοπές, διακόπτουμε την καθημερινότητά μας με ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ετσι ένα νέο πρόσωπο μπορεί πιο εύκολα να μπει στη ζωή μας ακόμα κι αν πρόκειται για μία κρυφή περιπέτεια. Συχνά όμως ένας λαμπερός καλοκαιρινός έρωτας ξεθωριάζει όταν μεταφέρεται στο γκρίζο χρώμα της πόλης. Αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές αυξάνουν τη λίμπιντο

Στις διακοπές χαλαρώνουμε, το στρες μειώνεται, η διάθεση και η αυτοπεποίθησή μας αυξάνονται κατακόρυφα. Οι καλοκαιρινοί έρωτες μας ανανεώνουν και μας προσφέρουν ψυχολογική και συναισθηματική ανάταση. Η συχνότητα και η ποιότητα των σεξουαλικών επαφών μας, σύμφωνα με τους σεξολόγους, είναι καλύτερη το καλοκαίρι, αφού θεωρείται ότι είναι η εποχή όπου οι άνδρες έχουν καλύτερη στύση και οι γυναίκες πιο αυξημένη λίμπιντο.

Πόσο διαρκούν οι καλοκαιρινοί έρωτες;

Τις περισσότερες φορές οι πρώτες σταγόνες της βροχής σκοτώνουν όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις καλοκαιρινές ψευδαισθήσεις. Οι καλοκαιρινές νύχτες πάθους και έντασης ξεμένουν στον χώρο που γεννήθηκαν και η προσγείωση στην νέα πραγματικότητα γίνεται σχεδόν βιαίως. Από το πρώτο ραντεβού στο νέο σκηνικό, μπορεί να καταλάβει κανείς εάν το καλοκαιρινό ειδύλλιο έχει τις προϋποθέσεις να κουρνιάσει και κάτω από το πάπλωμα του χειμώνα.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα απορροφά την ερωτική διάθεση και το "άνοιγμα" που μας συνόδευε στις διακοπές. Το αντικείμενο του πόθου πρέπει να μπορεί να ενσωματωθεί στη νέα καθημερινότητα και στον νέο περιβάλλον. Συνήθως όμως η επιλογή του, έστω και ασυνείδητα, έχει γίνει με όρους διακοπών δηλαδή περισσότερο ως παρένθεση και λιγότερο ως μία μόνιμη κατάσταση. Εύκολα απομυθοποιούμε το αντικείμενο του πόθου μας και συνειδητοποιούμε ότι δεν ήταν αυτό που είχαμε πλάσει στο μυαλό μας.
Ωστόσο, κάποιες σχέσεις φαίνεται ότι να μπορούν να αντέξουν. Ποιες είναι αυτές; Είναι εκείνες που εκτός από το σεξουαλικότητα, υπάρχει συμβατότητα των δύο και σε άλλα επίπεδα: κοινή κουλτούρα και κοινά ενδιαφέροντα.

Οδηγός επιβίωσης

-Πρώτα απ' όλα πρέπει να μειώσουμε τις προσδοκίες για το τι περιμένουμε από τις διακοπές. Να επενδύσουμε στην παρέα μας, στη χαλάρωση και στη διασκέδαση και όχι στην καινούργια γνωριμία. Να απολαύσουμε τον ήλιο τη θάλασσα και να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέο ερέθισμα.

-Εάν μας προκύψει ένας νέος έρωτας να μην πέσουμε "με τα μούτρα". Οσο ειδυλλιακά και ρομαντικά και αν είναι τα πράγματα καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι.

-Μπορούμε να οριοθετήσουμε μέσα μας την νέα ερωτική σχέση, ούτως ώστε να μην έχουμε αγωνίες για την επόμενη ημέρα.

-Να είμαστε χαλαροί με τον νέο άνθρωπο που γνωρίζουμε. Να μην ζητάμε αιώνιες υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Ακόμα δεν το καταλάβατε ότι δεν έχουν κανένα νόημα;

-Ενας καλοκαιρινός έρωτας μπορεί να υπερβαίνει τις συνήθειές και τις αρχές μας. Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να νοιώθουμε ενοχές. Ολοι έχουμε την ανάγκη της ανανέωσης.

-Εννοείται ότι δεν αμελούμε την χρήση προφυλακτικού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ