Να πως άλλαξε το ιδανικό σώμα των αντρών από το 1870 έως σήμερα (ΦΩΤΟ)

Κατά τη δεκαετία του 1870, για παράδειγμα, η μεγάλη μέση θεωρούταν ιδανική, επειδή συμβόλιζε τον πλούτο και την ευημερία.

Η ιδανική φυσική κατάσταση του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου μπορεί να είναι τα μεγάλα δικέφαλα και οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί, αλλά όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη συναρπαστική σειρά εικόνων, το τέλειο ανδρικό σώμα δεν ήταν πάντα έτσι.

Κατασκευάστηκαν από σχεδιαστή και ερευνητή με έδρα το Πίτσμπουργκ, που ονομάζεται Νικολάι Λαμ, ο οποίος επίσης κατασκευάζει μια σειρά από κούκλες «κανονικού ανθρώπινου σώματος», που έχουν σχεδιαστεί για να αμφισβητήσουν τις μη ρεαλιστικές αναλογίες της Barbie. Για αυτό το τελευταίο έργο, χρησιμοποίησε τρισδιάστατα μοντέλα υπολογιστών για να δείξει πώς άλλαξε η ιδανική αρσενική μορφή τα τελευταία 150 χρόνια, όπως αναφέρει το boredpanda.com

Κατά τη δεκαετία του 1870, για παράδειγμα, η μεγάλη μέση θεωρούταν ιδανική, επειδή συμβόλιζε τον πλούτο και την ευημερία. Υπήρξε ακόμη και ένα Κλαμπ, στο Κονέκτικατ, για άτομα που ζυγίζουν τουλάχιστον 200 κιλά. Ωστόσο, η λέσχη έκλεισε στις αρχές του 20ου αιώνα, επειδή η δημόσια αντίληψη για τα σωματικά μεγέθη άρχισε να αλλάζει, ειδικά με την άνοδο του Χόλιγουντ.

1870s – The Fat Man’s Club

1930s –  The Muscular Mesomorph

Clark Gable

John Wayne

1960s – The Lean Rocker

Mick Jagger

John Lennon

1980s – The Muscular Man​​​​​​​

Arnold Schwarzenegger

Sylvester Stallone

1990s to present – The Everyman

Brad Pitt

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ