Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του Νίκου Παππά, επικεφαλής του ΟΑΣΘ

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης.

"Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου" τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη τύπου στο ΥΜΑΘ, τα διοικητικά συμβούλια, αρχικώς, του ΟΑΣΘ, το οποίο έχει ως σκοπό την εκκαθάριση του οργανισμού και τις διοικήσεις, του δημόσιου εποπτικού ΟΣΕΘ που θα αντικαταστήσει τον πρώην ΣΑΣΘ και τον ΑΣΥΘ που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το capital.gr.

Πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ αναλαμβάνει ο οικονομολόγος, Στέλιος Παππάς.

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: "δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά" είπε ο κ. Σπίρτζης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στέλιος Παππάς είναι ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνουν στελέχη από όλο το φάσμα της κοινωνίας, επιστήμονες, τεχνικούς, νομικούς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο μαζί με τα στελέχη των νέων διοικήσεων θα επισκεφθεί τον ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να γίνει η ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

Τα νέα διοικητικά συμβούλια των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

Πρόεδρος του ΟΑΣΘ ορίστηκε ο Στέλιος Παππάς και διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός, Σάββας Παναγιωτίδης. Μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού είναι ο νομικός Ακρίτας Καϊδατζής, ο δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης, ο υποψήφιος διδάκτωρ Φώτης Μπίμπασης, η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, δικηγόρος, Καλυψώ Γούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ, Γαβριήλ Αβραμίδης και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα οριστεί από τους εργαζόμενους.

Στη διοίκηση του ΟΣΕΘ ορίστηκαν ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς στη θέση του προέδρου του οργανισμού, ο μηχανικός Γιάννης Τσιωνάς ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη, ο οικονομολόγος Δρόσος Δρόσος, ο τραπεζικός υπάλληλος Αντώνης Ελευθεριάδης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κιτικίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ Ευστάθιος Αβραμίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Παρίσης Μπίλιας, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ.

Τα μέλη της διοίκησης της ΑΣΥΘ είναι: η μηχανικός Κυριακή Αραβίδου, ο φωτογράφος-φωτορεπόρτερ Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο μηχανικός Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο οικονομολόγος Βαγγέλης Ζαρκάδης, ο οικονομολόγος Γιώργος Τοζίδης και ο μηχανικός Φίλιππος Γκανούλης.

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι τα μέλη του ΑΣΥΘ θα ανακοινωθούν επισήμως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ του "υπερκείμενου φορέα", γιατί ο ΑΣΥΘ ανήκει στον ΟΣΕΘ.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιος είναι εκπρόσωπος της ΠΕΔΜΚ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕΘ,ο υπουργός σχολίασε ότι η ΠΕΔΜΚ ακόμη δεν έχει στείλει εκπρόσωπο και συνέχισε: "Καταλαβαίνετε όλοι ότι ακόμη και σε αυτή τη στάση μάλλον δικαιώνεται η κυβέρνηση. Όταν η ΠΕΔΜΚ τον στείλει, θα συμπληρωθεί το ΔΣ".

ΝΔ: Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης

Με αφορμή τον διορισμό του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης.
Και σε ανώτερα!".

Παράλληλα, με μια επικριτική ανάρτηση στο διαδίκτυο σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης την τοποθέτηση του Στέλιου Παππα στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

"Με αφορμή την τοποθέτηση του πατέρα του αποτυχημένου υπουργού - καναλάρχη Νίκου Παππά, Στέλιου, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ - αφού πρώτα τον κρατικοποίησαν - ανέσυρα ένα tweet του Α. Τσίπρα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς!", έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Λαζαριδης.

Στην ανάρτησή του επισύναψε το σχετικο tweet του πρωθυπουργού στις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έγραφε τα εξής: "Έχουν το θρασος κάποιοι να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κρατος".

Θεοδωράκης: Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση

Τον διορισμό του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιο Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε χαρακτηριστικά: "Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση".

Υπ. Υποδομών: Χωρίς αμοιβή ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ​

"Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα" διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Σε ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη ΝΔ διευκρινίζεται πως ο Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

"Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά" απαντά συγκεκριμένα στη ΝΔ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: "ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί ολόκληρα χρόνια για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση τους".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ