Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος - Σε εξέλιξη βρίσκονται 12 μέτωπα

Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα κηρύχθηκε η Ζάκυνθος.

Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην περιοχή της Βολίμας -όπου είναι ανοιχτά τέσσερα μέτωπα σε Άγιο Νικόλαο, Αστέρι, Αλωνάκι, Ασκό- και στα χωριά Αγαλά, Γαλάρο και Άγιο Λέοντα, ενώ υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σε Καλαμάκι, Βασιλικό, όρο Βραχίωνα, Πηγαδάκια, Καταστάρι, Κοιλιωμένο για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση των εστιών.

Οι ζημιές αποτιμώνται πλέον σε χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροκαλλιεργειών αλλά και σε υποδομές ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από την Κυριακή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και για τους εμπρηστές που φέρονται να ευθύνονται για τα μέτωπα πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, στο νησί έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση των περιοχών που επλήγησαν, πλην μεμονωμένων εγκαταστάσεων στις οποίες η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ