Κέρδισε την δίκη η Τέιλορ Σουίφτ για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από DJ σε φωτογράφιση

Μετά τα δάκρυα, η νίκη: δικαστήριο του Ντένβερ δικαίωσε πλήρως τη σούπερ-σταρ Τέιλορ Σουίφτ η οποία κατηγορούσε τον DJ και ραδιοφωνικό παραγωγό Ντέιβιντ Μίλερ ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2013.

Μετά τα δάκρυα, η νίκη δικαστήριο του Ντένβερ δικαίωσε πλήρως τη σούπερ-σταρ Τέιλορ Σουίφτ η οποία κατηγορούσε τον DJ και ραδιοφωνικό παραγωγό Ντέιβιντ Μίλερ ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2013, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης.

Ακούγοντας την απόφαση των ενόρκων η τραγουδίστρια και ηθοποιός αγκάλιασε αρχικά τους δικηγόρους της και κατόπιν τη μητέρα της, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο Ντέιβιντ Μίλερ ήταν εκείνος που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε υποστήριζε ότι η Σουίφτ και οι μάνατζέρ της προκάλεσαν την απόλυσή του, δύο ημέρες μετά τη φωτογράφιση που έγινε ενόψει της συναυλίας που θα έδινε η σταρ στο Pepsi Center του Ντένβερ. Ζητούσε αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Τέιλορ Σουίφτ, αν και αρχικά ήλπιζε ότι δεν θα δινόταν μεγάλη δημοσιότητα στην υπόθεση, αντεπιτέθηκε τελικά έναν μήνα αργότερα, κατηγορώντας με τη σειρά της τον Μίλερ για σεξουαλική παρενόχληση. Ζητούσε και εκείνη αποζημίωση, αλλά συμβολική: μόλις 1 δολάριο, που το δικαστήριο της το επιδίκασε.

Την περασμένη Παρασκευή ο δικαστής Ουίλιαμ Μαρτίνεζ απέρριψε αρχικά την κατηγορία σε βάρος της τραγουδίστριας, εκτιμώντας ότι ο Μίλερ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι εκείνη ευθυνόταν για την απόλυσή του. Χθες Δευτέρα οι ένορκοι απάλλαξαν από την κατηγορία αυτή και τους δύο άλλους κατηγορουμένους για την ίδια υπόθεση, τον μάνατζερ Φρανκ Μπελ και την Άντρεα Σουίφτ, τη μητέρα της σταρ.

«Ευχαριστώ τον δικαστή Μαρτίνεζ και τους ενόρκους, αλλά και τους δικηγόρους μου που αγωνίστηκαν για μένα και για όλους τους ανθρώπους που έχουν την εντύπωση ότι δεν ακούγεται η φωνή τους απέναντι στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις» ανέφερε η Σουίφτ σε μια ανακοίνωσή της, όπου περιγράφει τον «γολγοθά» των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Η σταρ «αναγνωρίζει» ότι η ίδια είναι προνομιούχα αφού είχε τη δυνατότητα να καλύψει «το τεράστιο κόστος» για να υπερασπιστεί τον εαυτό της στη δίκη. «Ελπίζω να βοηθήσω για να ακουστούν οι φωνές και εκείνων που πρέπει επίσης να ακουστούν» πρόσθεσε, δίνοντας την υπόθεση ότι θα κάνει δωρεές σε πολλές οργανώσεις που υπερασπίζονται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερες από τέσσερις ώρες για να αποφασίσουν ότι ο Ντέιβιντ Μίλερ δεν δικαιούτο καμία αποζημίωση εκ μέρους της τραγουδίστριας. Ο μάνατζέρ της, ο Φρανκ Μπελ, ήταν εκείνος που είχε τηλεφωνήσει στους ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού Kygo, όπου εργαζόταν ο Μίλερ, για να τους πει τι συνέβη και να τους ζητήσει «να κάνουν αυτό που πρέπει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ