Η .... μεγάλη συγχώρεση: γύρισαν πορνό σε εκκλησία της Ολλανδίας αλλά τους άφησαν ελεύθερους γιατί...

Το φιλμ προβλήθηκε στον ιστότοπο της Ολλανδέζας πορνοστάρ Kim Holland τον περασμένο Ιανουάριο και μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε 

Δύο πορνοστάρ γύρισαν βίντεο με σκηνές σεξ μέσα στο εξομολογητήριο  ενός ναού στην πόλη Τίλμπουργκ της Ολλανδίας  προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκκλησιαστικού συμβουλίου το οποίο κατέθεσε μήνυση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νόμος στη χώρα περί βλασφημίας, οι αρχές δεν μπορούσαν παρά να απορρίψουν το αίτημα.

«Το βρίσκουμε προσβλητικό και ανευλαβές, αλλά κοιτάξαμε καλά τον ποινικό κώδικα και δεν βλέπουμε να προκύπτει ποινικό αδίκημα. Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα και δεν τίθεται θέμα παραβίασης ιδιωτικού χώρου», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο ιερέας του καθολικού ναού του Αγίου Ιωσήφ, πατήρ Γιαν φαν Νοορβέγκεν εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά την απόφαση, ενώ στην κυριακάτικη Λειτουργία προχώρησε στον εξαγνισμό του ναού ζητώντας συγνώμη  για τη βεβήλωσή του.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις εναπόκειται πλέον στο εκκλησιαστικό συμβούλιο να πάει το θέμα στα αστικά δικαστήρια, πράγμα μάλλον απίθανο, αν και ένας ανώτερος εκκλησιαστικός αξιωματούχος, ο Χάρι ντε Σβαρτ, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση της εισαγγελίας, τονίζοντας ότι οι συντελεστές του επίμαχου βίντεο θα πρέπει να πήδηξαν ένα φράκτη για να φθάσουν στο εξομολογητήριο.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ