Βeach hopping: 14 λόγοι για να απλώσουμε πετσέτα στις παραλίες της Αττικής!

Από πολυτελείς οάσεις on the beach και σπορ που τεστάρουν τα όριά μας μέχρι δροσιστικά κοκτέιλ.

Από πολυτελείς οάσεις on the beach και σπορ που τεστάρουν τα όριά μας μέχρι δροσιστικά κοκτέιλ, προσεγμένες γεύσεις και παραλίες out of the box για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, η ακτογραμμή της Αττικής προσφέρει εμπειρίες που δεν θα μας αφήσουν διόλου αδιάφορους. Ο Μάριος Μπουμπής έκανε beach hopping και αναμεταδίδει στο athinorama.gr.

The Balux Project

Με δύο σημεία αναφοράς στον γνωστό και μη εξαιρετέο Αστέρα Γλυφάδας, νιώστε σαν στο σπίτι σας ενώ βρίσκεστε δίπλα στη θάλασσα: από τη μία το «Balux Τhe House Project» θυμίζει ευρύχωρο σπίτι (ή εξοχικό, όπως το πάρει κάποιος... ), έτοιμο να καλύψει όλες σας τις ανάγκες διαθέτοντας τραπεζαρία, playroom, βιβλιοθήκη, παιδότοπο, μπαρ κι εστιατόριο, και από την άλλη το «Balux Seaside + Pool», που διατηρεί το εξωτικό στιλ του σερβίροντας δροσιστικά κοκτέιλ και βγάζοντας από την κουζίνα του γευστικές προτάσεις, που ξεκινούν από τη Μεσόγειο και φτάνουν μέχρι την Ασία. Σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο θα μείνετε μέχρις αργά για τα πάρτι με τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96,6 (κάθε Πέμπτη ) καθώς και με Έλληνες DJs που παίζουν χορευτική και lounge μουσική. Είτε επιλέξετε την πισίνα είτε τη θάλασσα για τη χαλάρωσή σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο «Balux» θα ταξιδέψετε.

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108983577. Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-3 μ.μ.

Όποια κι αν είναι η ερώτηση, το Πόρτο Ράφτη είναι η απάντηση

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ιδανικό για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις, το Πόρτο Ράφτη προσφέρει ακριβώς αυτό που ονειρεύεστε μέχρι να φτάσει η μεγάλη ώρα των διακοπών. Ετοιμαστείτε για μια γεμάτη ολοήμερη απόδραση στην... αγία τριάδα «Navy Style», «Άμμος» και «Porto Marina - Πισίνα». Πρόκειται για τρία κλασικά στέκια, που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση καλοκαιρινής απόλαυσης. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό με θέα στη θάλασσα στο ξύλινο deck του «Navy Style», συνεχίστε στο «Porto Marina - Πισίνα» για την καλύτερη all day party φάση (σε περίπτωση που δεν είστε φαν της αλμύρας ) και καταλήξτε στο «Άμμος», ένα από τα πιο ζωντανά στέκια της ανατολικής ακτής, καθώς δεν είναι απλώς ένα μουσικό θαλασσομεζεδοπωλείο, αλλά πολύ παραπάνω.

«Navy Style», Αγίας Μαρίνας 50, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075675 / «Porto Marina - Πισίνα», Αγίας Μαρίνας­ 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075212 / «Άμμος», Αγίας Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299084550

«Palmie Beach»: the next best summer thing

Το νεότερο μέλος του ομίλου Palmie ξεκίνησε μόλις να γράφει δυναμικά τη δική του καλοκαιρινή ιστορία σε ένα εξωτικό σκηνικό στην Α΄ Πλαζ ΕΟΤ Βούλας κι έχει γίνει ήδη talk of the town. Σε ένα ξύλινο deck πάνω στο κύμα, το εντυπωσιακό μπαρ με μπαμπού και ζωηρά χρώματα προσφέρει άφθονες νότες ξενοιασιάς, ενώ δεν λείπει φυσικά το καλό φαγητό. Τι άλλο θέλετε;

Α΄ Πλαζ ΕΟΤ Βούλας, Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 73, Βούλα, 2108955556

«Eden Beach»: ανεξάρτητο κρατίδιο and the living is easy

Αμμουδιές με άπλα, κεφάτα beach bars, γεύσεις με μεσογειακή αύρα­, καρφιά στην άμμο και γκάζια στο νερό: η παραλία του ξενοδοχείου­ «Eden Beach» στην Ανάβυσσο­ τα έχει όλα και συμφέρει. Τα δροσιστικά smoothies στις κούνιες ή τα εξωτικά κοκτέιλ στα ξύλινα daybeds με τις τιρκουάζ μαξιλάρες την ώρα που ο ήλιος βάφει κόκκινο το σκηνικό πίσω από το βράχο-σήμα κατατεθέν της παραλίας είναι κλασικά crowd pleasers. Η προβλήτα όμως είναι must για αθλητικές δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη. Banana, θαλάσσιο σκι, tubes και κανό μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Όταν κουραστείτε, ξαπλώστε στις αναπαυτικές ξαπλώστρες υπό τους ήχους ποιοτικής lounge μουσικής και αν πεινάσετε, τα εστιατόρια «Seasons» και «Beach Restaurant» σας περιμένουν για ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

47ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Ανάβυσσος, 2291060031

Όταν η «Thalassea» σε στέλνει σε άλλη διάσταση

 «Cool and near»: αυτό είναι το σύνθημα που δίνει φέτος το «Thalassea», το οποίο αναδιοργανώθηκε για να δώσει άλλο χρώμα και νόημα σε καταστάσεις summer in the city. Η δημοφιλής παραλία με τη Γαλάζια Σημαία είναι πλήρως οργανωμένη. Διαθέτει ολοκαίνουργιες αναπαυτικές ξαπλώστρες και ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, mini market για τα απαραίτητα, άνετους χώρους για παιχνίδι και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει μια ξένοιαστη καλοκαιρινή ημέρα στη θάλασσα με την οικογένεια ή τους φίλους του. Στο snack bar του «Thalassea» θα απολαύσετε τον καφέ σας, φρεσκοστυμμένους χυμούς, μπίρες και αναψυκτικά καθώς κι ελαφρύ φαγητό.

Αλκυονίδων 4, Βούλα, 2108954593, www.thalassea.gr

Πάμε για surfing με το αθηνόραμα Club

Αν θέλετε να συνδυάσετε τις βουτιές­ σας με μαθήματα surf, ­εκμεταλλευόμενοι τα –αβανταδόρικα για τους windsurfers– μελτέμια του καλοκαιριού, το Athens Windsurf, στη 2η στάση Αγίου Κοσμά του τραμ στο Ελληνικό, προσφέρει έκπτωση 20% στα μέλη του αθηνόραμα Club, όλες τις ημέρες πλην της Κυριακής. Απολαύστε έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό άσκησης και διασκέδασης για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ η παρέα του Athens Windsurf (6980992893 ) υπόσχεται socializing και ανεβασμένη διάθεση. Προσφέρονται επίσης μαθήματα SUP και ιστιοπλοΐας.
athenswindsurf.wixsite.com/athenswindsurf

Βόλτα στο κρυφό διαμαντάκι της Λίμνης Βουλιαγμένης

Στην καρδιά της αθηναϊκής ριβιέρας, η ειδυλλιακή Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί κι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Τα υφάλμυρα νερά της ανανεώνονται συνεχώς τόσο από τη θάλασσα όσο και από υπόγειες ιαματικές πηγές και υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa σε βαθιά νερά, με φόντο τα απόκρημνα βράχια που την αγκαλιάζουν. Τα ψαράκια-«γιατροί» της λίμνης (poecilias και garra rufas ) θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας, καθώς θα σας βοηθήσουν στην επούλωση πληγών και θα σας χαρίσουν sessions απολέπισης. Στις «όχθες» της λειτουργούν καφετέρια, εστιατόριο με ελληνική κουζίνα –με την υπογραφή του σεφ Νίκου Φωτιάδη– και cocktail bar, ενώ υπάρχουν άνετες σεζλόνγκ, ομπρέλες και ντους.

2108962237, www.limnivouliagmenis.gr

Astir Beach: στην κορυφή γενικώς και ειδικώς...

Η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης­ Astir Beach βρίσκεται στο πιο προνομιούχο σημείο της αθηναϊκής ριβιέρας και είναι –μακράν της δεύτερης– η πιο κοσμοπολίτικη. Αν ονειρεύεστε μια πλαζ όπου θα μπορούσατε να κάνετε online κράτηση για ξαπλώστρα και να τη βρείτε να σας περιμένει στρωμένη μαζί με πετσέτα θαλάσσης και παγωμένο εμφιαλωμένο νερό ακριβώς την ώρα που θα φτάσετε, τότε ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι φτιαγμένος για εσάς. Aφεθείτε στις all-Αmerican γεύσεις του «TGI Friday’s» και στις δροσιστικές επιλογές του «40» για καφέ ή φαγητό. Αφού απολαύσετε τη θάλασσα, χαλαρώστε στο ιδιωτικό «Orloff Spa», εξερευνήστε τις διάφορες μπουτίκ και βυθιστείτε σε έναν καλοκαιρινό παράδεισο που μοιάζει τόσο μακριά από την καθημερινότητα και ταυτόχρονα τόσο κοντά στο… σπίτι σας.

Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, 2108901619. Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-9 μ.μ., http://astir-beach.com

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου, μια παραλία για όλα τα γούστα

Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου προσφέρει κάτι παραπάνω από την ψευδαίσθηση της απόδρασης, μια κι έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Στα δεξιά της παραλίας βρίσκεται το beach bar «Loca», που μαγνητίζει τη νεολαία με τις ξαπλώστρες, το γήπεδο beach volley, τη διακριτική μουσική και το feelgood vibe, του διατηρώντας ένα σχετικά χαμηλό προφίλ. Στα αριστερά, πάλι, τα πράγματα είναι πιο παρεΐστικα, οικογενειακά και... pet friendly σχεδόν σε ισόποσες δόσεις.

«Λιώνοντας» στο Λαγονήσι

Γνωστό και αγαπημένο στέκι των αθλητικών τύπων, το Grand Beach του «Grand Resort Lagonissi» είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα παραλιακά συγκροτήματα της Αττικής. Με τα γαλανά νερά, δεν αποτελεί τυχαία την αγαπημένη πλαζ των πιο αθλητικών τύπων και της απαιτητικής νεολαίας, που κυριολεκτικά δεν ξέρουν ποιο θαλάσσιο σπορ να πρωτοδιαλέξουν. Στις παροχές της παραλίας περιλαμβάνονται κινηματογράφος, γήπεδα βόλεϊ, τένις, ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και θαλάσσια σπορ – με την αδρεναλίνη να εκτοξεύεται στα ύψη! Και όταν πεινάσετε, υπάρχουν το ιταλικό «Captain’s House» με τις γνήσιες γεύσεις της «Μπότας», τα «Kohylia» με την πλουραλιστική πολυνησιακή κουζίνα, τα φινετσάτα sushi και τα εντυπωσιακά κοκτέιλ αλλά και το «Aegeon» με τους θαλασσινούς μεζέδες.

40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000. Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-8 μ.μ.

Για μπάνιο πού αλλού; Στο Yabanaki!

Δικαιωματικά από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες πλαζ, τo Yabanaki διαθέτει μεγάλη αμμουδιά, ρηχά νερά, υποδομές για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, άφθονες επιλογές για φαγητό και πάνω από όλα μιαν ακαταμάχητη προσέγγιση του beach fun. Η οργανωμένη πλαζ της Βάρκιζας (για να χρησιμοποιήσουμε και την παλιά της ονομασία ) θυμίζει ένα άτυπο «beach mall». Επί του φαγητού: πίτσες, ψαρικά, θαλασσινά και κρεατικά με υπογραφή θα σας καλύψουν και με το παραπάνω. Μη χάσετε τα ωραιότατα κοκτέιλ του «Holy Spirit» διά χειρός Xavier Μισαηλίδη, το οποίο φέτος διοργανώνει και πολλά live, τα θεσπέσια κοκτέιλ και το ατελείωτο fun του «Moana Βeach Ηouse» με την άκρως καλοκαιρινή μουσική και τα πολλά σπορ. Νέα άφιξη το όμορφο και χαλαρό «Beach House» με την υπογραφή του Λευτέρη Αμπατζή, ο οποίος έχει βάλει το χέρι του και στην «Bratsera» των Σπετσών.

Ακτή Βάρκιζας, 2108972414. Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-7 μ.μ., www.yabanaki.gr

«Cape Sounio», το ακρωτήρι της απόλαυσης

H παραλία του διάσημου ξενοδοχείου είναι ανοιχτή σε όλους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν μόνο οι ένοικοι, ενώ η χαλαρή ιδιωτικότητα και τα πεντακάθαρα νερά είναι σταθερές αξίες. Και φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παροχές για τα παιδιά. Το βαρύ πυροβολικό όμως του «Cape Sounio» βρίσκεται στο γαστρονομικό πεδίο, όπου ο head chef Σάκης Τζανέτος δίνει ρέστα στα έξι εστιατόρια του συγκροτήματος («Aegean», «So Oriental», «Cape Sounio Restaurant», «The Restaurant», «Panorama Lounge Bar», «Γυαλί» ), τα οποία ξεκινούν από την ελληνική και τη μεσογειακή gourmet κουζίνα και φτάνουν μέχρι τη διεθνή και την ασιατική, αξιοποιώντας στο έπακρον τα εξαιρετικά υλικά που τους προσφέρει η ιδιόκτητη φάρμα Agreco. Αφεθείτε με κλειστά μάτια στις γεύσεις τους και δεν θα το μετανιώσετε.

67o χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, 2292069700, www.capesounio.com

Κακιά Σκάλα, no hard feelings…

Μπορεί να προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς για διάφορους λόγους, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της ευρύτερης περιοχής στο «φεύγα» από την Αθήνα προς Πελοπόννησο. Αφού κατεβείτε τα –ομολογουμένως αρκετά– σκαλιά, που είναι όμως βατά, θα φτάσετε σε μια παραλία άγριων αντιθέσεων, η οποία αξίζει και με το παραπάνω την επίσκεψή σας. Μόλις 59 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας θα συναντήσετε καθαρά νερά και χοντρό βότσαλο. Μπορείτε είτε να προμηθευτείτε ένα σετ ξαπλώστρες και μια ομπρέλα που θα σας προσφέρει την απαραίτητη σκιά από το μπαρ με την καλαμωτή –στη μέση της σκάλας– είτε να βολευτείτε στον ελεύθερο χώρο της. Enjoy!

Ερωτοσπηλιά για κεραυνοβόλους έρωτες...

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ανατολικής Αττικής, λίγο μετά το Πόρτο Ράφτη. Ψιλό βότσαλο, δροσερά νερά, καντίνα για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς και φυσική σκιά στην αριστερή πλευρά της παραλίας προς το απογευματάκι λόγω των πολλών δέντρων. Άπαξ και πάτε θα κολλήσετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ