Γυναίκα ζητάει διαζύγιο γιατί ο άνδρας της δεν της φτιάχνει τουαλέτα - μια άλλη αρνείται αρραβώνα για τον ίδιο λόγο  

Είχε υποβάλλει αίτηση διαζυγίου το 2015

Δικαστήριο στο Ρατζαστάν της Ινδίας επέτρεψε σε γυναίκα να πάρει διαζύγιο επειδή ο άντρας της αρνούνταν να κατασκευάσει τουαλέτα μέσα στο σπίτι τους.

Στην Ινδία το διαζύγιο επιτρέπεται μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις για βίαιη συμπεριφορά, απάνθρωπη μεταχείριση ή αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις και ο δικαστής θεώρησε ότι αυτό που περνούν πολλές γυναίκες στα ινδικά χωριά όπου τα σπίτια δεν διαθέτουν τουαλέτα και αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι το βράδυ για να ανακουφιστούν σε εξωτερικό χώρο, συνιστά μια μορφή βασανιστηρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό καθώς πέρσι μια γυναίκα διέλυσε τον αρραβώνα της γιατί ο σύντροφός της δεν ήθελε τουαλέτα στο σπίτι, και μια άλλη απειλούσε ότι δεν θα γυρίσει σπίτι της εάν τα πεθερικά της δεν φτιάξουν τουαλέτα.

Η έλλειψη υγειονομικών εγκαταστάσεων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ινδία, το οποίο αφορά σχεδόν 594 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, σύμφωνα με τη Unicef καθώς σχεδόν το 70% των σπιτιών δεν διαθέτουν τουαλέτα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει δεσμευθεί να αποκτήσουν τουαλέτα όλα τα σπίτια ως το 2019, όμως τα σχέδιά του βρίσκουν αντίσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει ήδη κατασκευάσει περισσότερες από 20 εκατομμύρια τουαλέτες από το 2014, ωστόσο παρατηρητές επισημαίνουν ότι η απουσία εσωτερικής τουαλέτας στα σπίτια δεν είναι ζήτημα μόνο φτώχειας, αλλά οφείλεται και στην βαθιά ριζωμένη πεποίθηση των Ινδών ότι είναι βρώμικες.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ