Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου!

Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση της Ελληνικής Αποστόλης στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της, Ισίδωρος Κούβελος. ''Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!"


Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση της Ελληνικής Αποστόλης στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της, Ισίδωρος Κούβελος.

Αφορμή αποτέλεσε ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter για τους αφρικανούς στη χώρα μας. Στο επίμαχο μήνυμα η Παπαχρήστου ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των αγώνων, το μήνυμα προκάλεσε την οργή άλλων χρηστών του κοινωνικού δικτύου, με πολλούς να ζητούν να την ανακαλέσουν.

«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω», απαντάει με μήνυμά του χρήστης στην Παπαχρήστου.

«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις», δηλώνει άλλος χρήστης του διαδικτύου.

Η ίδια δήλωνε μετανιωμένη σε νεότερα μηνύματά της, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «ατυχές σχόλιο: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για κάτι που μετέφερα ακούσια και δεν αντιπροσωπεύει σοβαρά τις απόψεις μου».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού, η ισότητα, ο σεβασμός των άλλων, η ανταλλαγή μεταξύ ατόμων, χωρών και ηπείρων αποτελούν απαράβατους κανόνες.

Πηγή: www.skai.gr

Την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζητεί με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαχρήστου ανήρτησε στο twitter το εξής σχόλιο:

''Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!"

Πηγή: www.kathimerini.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ