Ζάκυνθος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δύσκολες ώρες πέρασε το χωριό Μαριές

Γύρω στις 11:30 το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες.

Δύσκολες ώρες πέρασε τη νύχτα η Ζάκυνθος. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν κάτοικοι και πυροσβέστες στο χωριό Μαριές.

Γύρω στις 11:30 το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικίσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες.

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρέθηκαν ακόμη στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν όλη τη νύχτα, προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Μαζί με πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο χωριό και κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

(Φωτογραφίες: imerazante)

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του Δήμου, οι υπόλοιποι κάτοικοι όμως έμειναν στις θέσεις τους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μόνο μετά τις 02:00 οι φλόγες επιτέλους “έπεσαν”, και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, συχνά επικίνδυνες, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυτικά των Μαριών, ελικόπτερο εντόπισε δύο άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν δύο νέες πυρκαγιές. Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν την γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ