Ο σατανικός τρόπος του Γερμανού νοσοκόμου που σκότωσε με ένεση 90 ασθενείς χωρίς να τον πάρουν είδηση

Συγκλονιστικές και πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία είναι οι αποκαλύψεις για τον 40χρονο τρομο-νοσηλευτή της Κάτω Σαξονίας ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 84 δολοφονίες ασθενών.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εισαγγελία του Όλντενμπουργκ, πρόκειται πιθανότατα για τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Ο 40χρονος Νιλς Χέγκελ που εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για έξι αδικήματα, μεταξύ των οποίων και δολοφονίες δυο ασθενών, φέρει την ευθύνη για τουλάχιστον άλλες 84 δολοφονίες ασθενών σε κλινικές του Όλντεμπουργκ και Ντέλμενχορστ που βρίσκονται στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, όπως αναφέρει η DW.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ερευνών που πραγματοποίησαν από κοινού οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές και οι οποίες διήρκεσαν τρία χρόνια. Το αργότερο στις αρχές του 2018 αναμένεται να του απαγγελθούν και νέες κατηγορίες.

Ο πρώην νοσηλευτής είχε παραδεχθεί ότι είχε χορηγήσει υπερβολική δόση φαρμάκων σε ασθενείς προκειμένου ο ίδιος να τους επαναφέρει στη συνέχεια και να θεωρηθεί ήρωας.

Πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία

Οι αστυνομικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο περισσότερους από 130 θανάτους ασθενών των δυο κλινικών, προχωρώντας στην εκταφή των σωρών τους προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις. «Τα αποτελέσματα των ερευνών συνεχίζουν να μας τρομάζουν και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ, αποκαλύπτοντας ότι 48 θάνατοι ασθενών στο Ντέλμενχορστ και 36 στο Όλντενμπουργκ αποδίδονται στον 40χρονο νοσηλευτή.

Σε άλλες 41 περιπτώσεις εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. «Οι δολοφονίες που μπορούμε να αποδείξουμε είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μόνον στο Ντέλμενχορστ υπάρχουν άλλες 130 περιπτώσεις ασθενών όπου δεν μπορούν πλέον να γίνουν εξετάσεις καθώς οι σωροί των ανθρώπων έχουν αποτεφρωθεί. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του νοσηλευτή λοιπόν φαίνεται πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και αγγίζει ενδεχομένως κάποιες εκατοντάδες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία πολλές από τις δολοφονίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αφού ήδη στην πρώτη κλινική όπου εργάστηκε, στο Όλντενμπουργκ, υπήρχε στατιστική που έδειχνε ότι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του αυξανόταν το ποσοστό θνησιμότητας ασθενών όπως και οι προσπάθειες ανάνηψης.

Η στατιστική αυτή ήταν γνωστή στην τότε διοίκηση, ωστόσο αυτή δεν ενημέρωσε ποτέ την αστυνομία. Αντ' αυτού απλώς τον απέλυσε, δίνοντάς του μάλιστα καλές συστάσεις για τον επόμενο εργοδότη του. Στο Όλντενμποργκ διεξάγονται έρευνες και κατά πιθανών άλλων υπευθύνων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ