Γιάννης Μπαλάφας: Θετικό το κλίμα στην οικονομία - Ρεαλιστικός ο στόχος εξόδου από το μνημόνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας μίλησε στην ΕΡΤ. 

Στο θετικό κλίμα που διαφαίνεται στην οικονομία, την αύξηση των καταθέσεων κατά 1 δισ και το μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης υπάρχει ένα θετικότερο κλίμα. Στόχος της κυβέρνησης που πλέον ακούγεται ως ρεαλιστική προοπτική για τη χώρα είναι η έξοδος από το μνημόνιο, ενώ ανέφερε ότι ενδεικτικό είναι ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 1 δις τον Ιούλιο, στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, αν συνυπολογίσει κανείς ότι τον προηγούμενο χρόνο είχαμε εκροή καταθέσεων, όπως αναφέρει η avgi.gr

Για το μεταναστευτικό ο υφυπουργός σχολίασε ότι «σωστά δεν ήταν η Ελλάδα στη συνάντηση στο Παρίσι» εξηγώντας ότι η συνάντηση αυτή αφορούσε την περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μεσογείου και πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξεταστεί τι συμβαίνει στις χώρες της Αφρικής στα σύνορα με τη Λιβύη που τα παράλια της είναι ο κύριος τόπος από τον οποίο αυξάνονται οι ροές προς την Ιταλία και Ισπανία.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι ήταν γνωστή η σύνθεση της συνάντησης αλλά «Είναι βέβαιο πως κάποια ζητήματα που τέθηκαν θα συζητηθούν και κατά την επίσκεψή του κ. Μακρόν, εδώ».

Δεν μας λείπουν οι επαφές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας προσθέτοντας ότι αυτές είναι συχνές, ειδικότερα σήμερα που παρατηρούμε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των προσφυγικών ροών. Μας εξυπηρετεί η συμφωνία με την Τουρκία διότι έβαλε ένα πολύ μεγάλο φρένο στις ροές που είχαμε και παρά τις ατέλειες που έχει θέλουμε να διατηρηθεί.

Θετικά προχωράει το πρόγραμμα «Εστία» που αφορά την ενοικίαση καταλυμάτων για 22.000 θέσεις στέγασης και παροχή μετρητών προπληρωμένων καρτών. Στην Κρήτη έχει πάει κόσμος, στη Λιβαδειά, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώ ξεκινάει να πηγαίνει κόσμος και στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα προγράμματα στέγασης και σίτισης έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ως τα μέσα του 2018 και με κατάλληλα ευρωπαϊκά εργαλεία πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ