O Σπύρος Σούλης προτείνει: Οικονομικές αλλαγές στο σπίτι πριν μπει το φθινόπωρο!

Το Φθινόπωρο πλησιάζει και οι διακοσμητικές αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών. Εύκολοι και οικονομικοί τρόποι υπάρχουν και σας τους παραθέτουμε ευθείς.

Όσο και να μην το θέλουμε έρχεται σιγά σιγά η ώρα να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και μαζί με αυτό και τα φωτεινά χρώματα.

Το Φθινόπωρο όμως, σε καμια περίπτωση, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο μήνας που τα θερμά χρώματα δεν έχουν θέσει στη διακόσμηση.

Τα χρώματα του φθινοπώρου ίσως να είναι και από τα πιο, για την ανθρώπινη ψυχή, ζεστά και η φύση είναι αυτή που μας το διδάσκει.

Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όσα η φύση μας δείχνει τότε το καφέ, το πράσινο, το φούξια κατά περίπτωση, το κίτρινο και κυρίως το πορτοκαλί θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα χρώματα της διακόσμησής του σπιτιού.

Καθιστικό

Ο χώρος του καθιστικού είναι το σημείο στο οποίο, συνήθως, καταναλώνουμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο γι’ αυτό και θα δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Για να εντάξετε την φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση αυτού του χώρου δεν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες και περιττές σπατάλες, αναφέρει το spirossoulis.com.

Μικρές αλλαγές όπως αυτή της κουρτίνας θα κάνουν το χώρο αμέσως να μοιάζει διαφορετικός καθώς η έκταση της κουρτίνας είναι μεγάλη ως προς το σύνολο της επιφάνειας ενός τοίχου.

Βάζοντας μια πορτοκαλί κουρτίνα στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του καθιστικού σας το Φθινόπωρο θα έχει σίγουρα ενταχθεί μέσα σε αυτό.

Μην αρκεστείτε όμως μονάχα στη κουρτίνα.

Μερικά ακόμη υφάσματα σε αυτή την απόχρωση θα συμπληρώσουν οπτικά την φθινοπωρινή διακόσμηση του καθιστικού σας.

Μερικά μαξιλαράκια στον καναπέ σε διαφορετικά μεταξύ τους μεγέθη και σχέδια είναι μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικά πουφ με πιο χειμερινό εξωτερικό περίβλημα, όπως είναι τα πλεκτά πουφ.

Σε ένα καθιστικό που οι αποχρώσεις του κινούνται σε γήινους τόνους δεν θα χρειαστεί να γίνουν και πολλές αλλαγές αφού με ένα ριχτάρι μπορείτε αμέσως να αλλάξετε την εικόνα του.

Ένα ριχτάρι σε ζεστή πορτοκαλί απόχρωση μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον καναπέ ή μέρος αυτού και να φέρει αμέσως τη φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση του καθιστικού σας.

Χρησιμοποιήστε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία για το coffee table του καθιστικού σας.

Ο δίσκος παραμένει must και γι’ αυτό μπορείτε να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε απλώς θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του στις φθινοπωρινές προσταγές.

Κηροπήγια με πορτοκαλί κεριά, κουκουνάρια και κλαράκια με μικρά φύλλα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του γλυκού κίτρινου είναι μια σύνθεση που μπορείτε να δημιουργήσετε.

 

Γυάλινα κηροπήγια με αποξηραμένα φύλλα είναι καλή επιλογή όταν μέσα σε αυτά χωρά δεύτερο ποτηράκι για κερί.

Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε συνθέσεις με γυάλες όπου το εσωτερικό τους θα το γεμίσετε με διάφορα της εποχής στοιχεία.

Επί παραδείγματι, μέσα σε μια διακοσμητική γυάλα μπορείτε να φτιάξετε μια βάση από πολύ λεπτά κλαράκια και πέρα από κεριά φυσικά, να βάλετε ξερά φύλλα δέντρων και μερικά βελανίδια.

Διαφορετικά μπορείτε να τοποθετήσετε τα φύλλα περιμετρικά του διακοσμητικού βάζου και να τα σταθεροποιήσετε πάνω σε αυτό με σπάγκο.

Μερικά βελανίδια στο εσωτερικό του βάζου θα κρατούν σε απόσταση το κερί από το βάζο.

Σημείωση: Βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή όταν υπάρχουν αναμμένες εστίες εντός του σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο

Ο πιο προσωπικός χώρος είναι αυτός του υπνοδωματίου.

Είναι ο χώρος της χαλάρωσης, του αποχαιρετισμού αλλά και της υποδοχής κάθε καινούριας ημέρας.

Στο υπνοδωμάτιό σας μπορείτε να κάνετε διάφορες μικρές αλλαγές για να υποδεχθείτε και εκεί την νέα εποχή του χρόνου.

Χρησιμοποιήστε πορτοκαλί μαξιλαροθήκες για δύο από όλα σας τα μαξιλάρια και μια αντίστοιχα πορτοκαλί εφεδρική κουβέρτα στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Το πορτοκαλί, όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, δεν είναι το μοναδικό χρώμα που η φύση υιοθετεί αυτή την εποχή.

Αν θέλετε, λοιπόν, να κάνετε μερικές εναλλαγές μεταξύ των χρωμάτων βάλτε ένα υπέροχο μπουκέτο κίτρινων λουλουδιών σε ένα βάζο στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σας.

Για το μπουντουάρ του υπνοδωματίου σας επενδύστε σε μια σύνθεση από μίνιμαλ διάφανες κορνίζες με κεντρικό θέμα την αποδόμηση της φύσης.

Κολλήστε πάνω στην γυάλινη επιφάνεια των κορνιζών φύλλα από διαφορετικά φυτά όπου το χρώμα τους θα είναι ανάλογο της εποχής και συμπληρώστε με διακοσμητικά στοιχεία των ίδιων αποχρώσεων.

Μπορείτε, επίσης, με ένα σπρέι, στην απόχρωση του χρυσού, να βάψετε παλιά διακοσμητικά στοιχεία που η εικόνα τους σας έχει κουράσει και να τα εντάξετε εκ νέου στη διακόσμησή σας.

Κουζίνα

Στην κουζίνα μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές αλλά και μικρές.

Αν θέλετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σε μια ζεστή απόχρωση του πορτοκαλί ή να περάσετε επάνω στην επιφάνειά τους αυτοκόλλητες ταινίες.

Πιο safe και λιγότερο χρονοβόρες εναλλακτικές είναι η αλλαγή της κουρτίνας, η χρήση πετσετών σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου αλλά και η ένταξη διακοσμητικών στοιχείων ή πραγματικών κουζινικών ειδών σε αυτές τις αποχρώσεις.

Σχεδόν ανέξοδα μπορείτε να βάλετε το Φθινόπωρο στη διακόσμηση της κουζίνας σας απλώς τοποθετώντας μερικά κλαριά δέντρων με φύλλα στις αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί μέσα σε ένα βάζο πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Το ίδιο ανέξοδα μπορείτε να κάνετε απλώς τοποθετώντας μια λευκή πιατέλα ή μια φρουτιέρα στον πάγκο της κουζίνας σας με πορτοκάλια ή μανταρίνια.

Η φυσική απόχρωση των υπέροχων αυτών φρούτων θα φέρουν τη φθινοπωρινή διάθεση στην κουζίνα σας με τον πιο μίνιμαλ τρόπο.

Μπάνιο

Για τη διακόσμηση του μπάνιου σας μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε πετσέτες σε μια ή περισσότερες αποχρώσεις του πορτοκαλί.

Ειδικότερα αν το μπάνιο σας έχει γήινες αποχρώσεις δεν θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερα.

Πέρα από τις πετσέτες, όμως, μπορείτε στο μπάνιο σας να προσθέσετε μερικά διακοσμητικά στοιχεία που να έχουν μια χρωματική σύνδεση με αυτές και να παραπέμπουν στην φθινοπωρινή διάθεση που επιθυμείτε.

Διακοσμητικά στοιχεία για ένα μπάνιο μπορεί να είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, πάντα στις αποχρώσεις που έχουν αναφερθεί εδώ, αλλά ακόμη και το καλάθι των ρούχων ή το σετ της λεκάνης με τον κάδο και το πιγκάλ.

Χολ και διάδρομος

Για τη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού, που επανειλημμένως έχουμε αναφέρει πως δεν πρέπει να αμελείτε, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε κάποια στοιχεία που χρωματικά θα παραπέμπουν στον ερχομό του φθινοπώρου, όπως βάζα, κορνίζες αλλά και πολλά άλλα μικρής έκτασης διακοσμητικά στοιχεία.

Για το διάδρομο μεταξύ των δωματίων μπορείτε να επενδύσετε στην διακόσμηση των πλαϊνών τοίχων είτε απλώς τοποθετώντας ένα μακρόστενο χαλί – διάδρομο στις αποχρώσεις του πορτοκαλί σε συνδυασμό με άλλες ζεστές αποχρώσεις.

Ότι κι αν επιλέξετε να εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας κάντε με διάθεση να καλωσορίσετε τον Φθινόπωρο με χαρά και αισιοδοξία για όσα θα ακολουθήσουν!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ