Ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Κεντροαριστερά

O Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. 

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μανιάτη:

Το καλοκαίρι του 2015, ως επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, είχα την ευθύνη για τη συγκρότηση της σημερινής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είμαι υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών. Με ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως σε όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων. Με σημαντική διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το νέο Κίνημα, οφείλει και θα το πετύχει, να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και των εκλογών.

Να δώσει τέλος στο παλαιοκομματικό πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης.
Στους εθνολαϊκιστικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη συντηρητική ΝΔ. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί ένα νέο κοινωνικό Κίνημα που θα την φέρει στην επόμενη μέρα, στην εποχή της επιστροφής της πολιτικής, της 4ης ελληνικής Δημοκρατίας.

Τώρα, ήρθε η ώρα της νέας Αλλαγής.
Η ώρα να μετεξελίξουμε την παράταξη.
Για να ταυτιστεί ξανά με την ιστορική της διάσταση.
Να συνδεθεί και πάλι με τις κοινωνικές της ρίζες.
Την εθνική συμφιλίωση και τα δικαιώματα των αδύναμων.
Για να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα λαϊκά κι εθνικά δίκαια παντού.
Στη Βουλή, στους κοινωνικούς αγώνες, στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.
Εκεί όπου τώρα η Ελλάδα είναι απούσα.

Να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την πατρίδα πολύ καλύτερα από τον ιδεοληπτικό αποτυχημένο κ. Τσίπρα και τον άναυδο κ. Μητσοτάκη. Ένα Κίνημα σημείο αναφοράς κι έκφρασης όλων των πολιτών, από το Προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και τον κοινωνικό ακτιβισμό της Πολιτικής Οικολογίας.

Να δεσμευτούμε ότι θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και μετά τις εσωκομματικές εκλογές.
Να αρνηθούμε τη στασιμότητα των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών. Απέναντι σε μια σκληρά ταξική κυβέρνηση, που μέσα σε 2.5 χρόνια υπέγραψε 2 αχρείαστα μνημόνια. Που επέβαλε νέα μέτρα ύψους 15δις€ σε βάρος των ασθενέστερων πολιτών.

Κανένας προοδευτικός πολίτης να μην εγκλωβιστεί ανάμεσα στο δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό της ΝΔ. Να επαναφέρουμε την Κεντροαριστερά στο προσκήνιο, ως παιδί της κοινωνίας. Όχι του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, των κομματικών μηχανισμών, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων.

Να συντρίψουμε τον καθημερινό φασισμό, προτάσσοντας ενότητα και δημοκρατία. Προσωπικά, από το 2013, πρώτος μέσα στη Βουλή, συγκρούστηκα με τους Νεοναζί κι έδωσα τη μάχη για την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Να δεσμευτούμε για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και το σύγχρονο Πρεκαριάτο. Τους σημερινούς μη προνομιούχους. Τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη. Τους μικρομεσαίους κ επιστήμονες. Τους νέους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Το 1.5 εκατ Ελλήνων που υποφέρουν από ακραία φτώχεια.

Τους 400 χιλιάδες νέους μας που ξενιτεύτηκαν και που πρέπει άμεσα να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Για μια σύγχρονη, εξωστρεφή παράταξη, που στηρίζεται στον ευρωπαϊκό κι εθνικό Πατριωτισμό. Στο Ριζοσπαστικό Εκσυγχρονισμό στην οικονομία, τους θεσμούς και την κοινωνία.

Με βασικούς άξονες της πολιτικής μας:

1. Να διαμορφώσουμε τη δική μας καινοτόμα πρόταση για νέες πηγές εθνικού πλούτου.
Για να απαλλαγούμε από δανειστές και μνημόνια και να διαμορφώσουμε μια κοινωνία Αλληλεγγύης, μια Δίκαιη κοινωνία.
2. Να υλοποιήσουμε τη μεγάλη θεσμική επανάσταση, για ένα σύγχρονο, επιτελικό, έξυπνο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του.
Αρωγό της υγειούς επιχειρηματικότητας, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Ένα κράτος της αριστείας, της διαρκούς αξιολόγησης, της πλήρους ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Να κοινωνικοποιήσουμε το κράτος και όχι να κρατικοποιήσουμε την κοινωνία.
3. Να αξιοποιήσουμε με ταχύτητα και κοινωνικό μέρισμα, τη δημόσια περιουσία και τον ορυκτό μας πλούτο.
Με ρήτρες απασχόλησης και αειφορίας.
4. Να χειριστούμε με αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα κι εθνική αυτοπεποίθηση, την κορυφαία γεωστρατηγική σημασία της χώρας στην ενεργειακή, αμυντική και οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης.
Να ασκήσουμε ανεξάρτητη και ωφέλιμη για τη χώρα οικονομική διπλωματία.
Για να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της ανεργίας, της περιθωριοποίησης, του ασφαλιστικού, των ανισοτήτων της παγκοσμιοποίησης, της κλιματικής αλλαγής, της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.
Για προοδευτικές απαντήσεις στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα. Που δεν πρέπει να συρρικνώσει την Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, στην Ελλάδα των 8.5 εκατομμυρίων.

Φίλες και φίλοι,
αποφάσισα να σας καλέσω να προχωρήσουμε Μαζί Μπροστά.
Να συμμετάσχω στη διεκδίκηση της ηγεσίας του καινούργιου Κινήματος των πολιτών.
Ως Υπουργός, θεωρώ ότι απέδειξα πως σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, μπορούμε να δημιουργήσουμε οικονομικές υπεραξίες με κοινωνικό πρόσημο.

Να ισχυροποιήσουμε διπλωματικά την πατρίδα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στην ενέργεια και τη γεωστρατηγική. Ως καθηγητής Πανεπιστημίου βιώνω καθημερινά στο αμφιθέατρο την εμπειρία της σύνθεσης και συνεργασίας με τη Νέα Γενιά και την καινοτομική επιχειρηματικότητα της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι μπορώ να ξαναδώσω τη χαμένη αυτοπεποίθηση στην Ελληνίδα και τον Έλληνα. Γιατί έχω όραμα για το μέλλον της παράταξης και αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση.

Το έργο μου είναι η υπογραφή της αξιοπιστίας μου. Αυτοδημιούργητος, με κοινωνική πορεία πριν την πολιτική, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, αγωνίστηκα όπως τα εκατομμύρια των υπολοίπων Ελλήνων. Διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα με απόλυτη διαφάνεια, πραγματοποίησα προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και συγκρούστηκα με κατεστημένα, έκανα πράξη την ανάπτυξη και άσκησα κοινωνική πολιτική σε δύσκολες εποχές.

Σήμερα, απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες αξίες για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απαιτούν να κάνουμε την πατρίδα μας μια χώρα που σέβεται και ανταμείβει όσους προσπαθούν, όσους εργάζονται σκληρά, όσους προσφέρουν.

Γνωρίζω καλά ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολος. Πιστεύω όμως βαθιά ότι με σκληρή δουλειά, μπορούμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια κι ευημερία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και αυτό θέλω και μπορώ να το υπηρετήσω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ