Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες Γερμανικής εταιρείας που δείχνουν Ελληνικές εκκλησίες χωρίς σταυρούς

Η προσβλητική για την Ελλάδα τακτική αποκαλύφθηκε από έναν καταναλωτή.

Απίστευτο! Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από προϊόντα γερμανικής εταιρείας στα οποία απεικονίζονται ελληνικές εκκλησίες χωρίς σταυρούς!

Η προσβλητική για την Ελλάδα τακτική αποκαλύφθηκε από έναν καταναλωτή ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες από τις συσκευασίες των προϊόντων αυτών.

Τα προϊόντα «Eridanous», όπως μουσακάς, γιαούρτι, φέτα και φυστίκια πωλούνται σε αρκετά καταστήματα ευρωπαϊκών χωρών (όπως για παράδειγμα το Βέλγιο), με την στάμπα «Αυθεντικό ελληνικό προϊόν», όπως δημοσιεύει το thepressroom.gr.

Οι συσκευασίες αυτών των προϊόντων απεικονίζουν ένα κλασσικό ελληνικό τοπίο της Σαντορίνης με επίκεντρο μια Ορθόδοξη εκκλησία... χωρίς τον σταυρό!

«Είμαι εξοργισμένος από τα καταστήματα αυτά που πουλούν ελληνικά προϊόντα και σβήνουν από τις φωτογραφίες μέρος της κουλτούρας και του τοπίου του τόπου», έστειλε σε μήνυμα ο καταναλωτής στην ιστοσελίδα βελγικού Μέσου RTL.

Η ιστοσελίδα RTL επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας και τον ρώτησε για τον λόγο που συνέβη κάτι τέτοιο.

«Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα ώστε να μην αποκλείσουμε οποιανδήποτε θρησκευτική πίστη», απάντησε το στέλεχος των γερμανικών σούπερ μάρκετ και συνέχισε: «Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται την διαφορετικότητα και αυτό εξηγεί και την σχεδίαση της συσκευασίας του συγκεκριμένου προϊόντος», πρόσθεσε.

Μετά την δημοσίευση της είδησης, και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας:

«Δεν είχαμε πρόθεση να σοκάρουμε κανέναν, απλώς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα στις συσκευασίες μας, με σκοπό να διατηρήσουμε μια ουδετερότητα προς όλες τις θρησκείες.

Αν αυτό έγινε διαφορετικά αντιληπτό, ζητάμε συγνώμη από εκείνους που εξοργίστηκαν και σοκαρίστηκαν από την φωτογραφία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ