Ο Σπύρος Σούλης μας εκπαιδεύει: πώς θα απαλλαγείτε από τα μυγάκια γύρω από τα φρούτα

Το πρόβλημα είναι σύνηθες και συμβαίνει σε όλους. 

Οι εντομολόγοι λένε πως μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα αυγά από τα μυγάκια μπορούν να εκκολαφθούν κι αυτός είναι και ο λόγος που εσείς έχετε την αίσθηση ότι εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Το spirossoulis.com μας δείχνει 4 τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε:

Κλείστε πόρτες και παράθυρα 

Λένε πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Για να γλιτώσετε, λοιπόν, από τα ενοχλητικά μυγάκια κλείστε πόρτες και παράθυρα. Κατά πάσα πιθανότητα τα μυγάκια μπαίνουν από ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα ή τα φέρνετε εσείς οι ίδιοι σπίτι σας όταν ψωνίζετε ώριμα φρούτα τα οποία πολλές φορές έχουν πάνω τους αυγά.

Κρύψτε τα φρούτα σας 

Ένας άλλος τρόπος για να μην έχετε μυγάκια στο σπίτι είναι να μην έχετε εκτεθειμένα τα φρούτα σας. Σκεπάστε τα με μια πετσέτα ή αποθηκεύστε τα κάπου που δεν θα είναι εκτεθειμένα.

Φτιάξτε μια παγίδα με ξίδι

Για να ξεφορτωθείτε τα μυγάκια μπορείτε απλά να βάλετε σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι το οποίο έχετε γεμίσει κατά το 1/3 με νερό και 10-20% ξίδι. Τα μυγάκια έλκονται από το ξίδι με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο μπουκάλι και να πνίγονται.

Φτιάξτε παγίδα με κρασί 

Ένας άλλος τρόπος για να εξολοθρεύσετε τα μυγάκια είναι να βάλετε λίγο κόκκινο κρασί σε ένα μπολ και να το καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων. Τρυπήστε τη μεμβράνη με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Τα μυγάκια θα μπουν από τις τρύπες και δεν θα μπορούν να βγουν με αποτέλεσμα να πνίγονται μέσα στο κρασί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ