Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: «Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό. 

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.

Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Ελλάδα, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα, όπως δημοσιεύει η avgi.gr.

«Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ και γιορτάζουμε μαζί, τα έργα αυτα ανήκουν στους πολίτες είναι καθήκον των κυβερνήσεων να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

«Με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, παραδίδουμε ένα έργο με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, έργα όπως η Ιόνια Οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της χώρας, στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσιπρας έκανε αναφορά στο σημαντικό αγαθό της οδικής ασφαλείας, τονίζοντας πως η χώρα μας κατείχε ορισμένα από τα πιο θλιβερά ρεκόρ, που οφείλονταν -πέραν από την οδική συμπεριφορά- και στο κακό οδικό δίκτυο. Χαρακτήρισε τους δρόμους «καρμανιόλες» που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Επισημάνω ότι η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί έαν ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη σύνδεση με Πρέβεζα και Αγρίνιο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ξανάεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «εκ των πραγμάτων τα Γιάννενα γίνονται κόμβος και μέσω του αεροδρομίου» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα για τις εγκαταστάσεις του ανεφοδιασμού και θα έρχονται πτήσεις τσάρτερ για ανεφοδιασμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ