Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ποιοι είναι οι 5 παράγοντες που επισπεύδουν την εκδήλωση πόνου στις αρθρώσεις

Η αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και φλεγμονή στην άρθρωση.

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν την εκδήλωση του πόνου στις αρθρώσεις και άλλων συμπτωμάτων.

Η αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και φλεγμονή στην άρθρωση. Υπάρχουν δύο κύριοι τύπου αρθρίτιδας, η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Παρότι η αρθρίτιδα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ηλικία και την κληρονομικότητα, υπάρχουν τρόποι πρόληψης.

Δείτε ποιοι άλλοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πόνου στις αρθρώσεις ή επισπεύδουν την εμφάνιση των άλλων συμπτωμάτων της πάθησης, όπως δημοσιεύει το onmed.gr

Αμέλεια τραυματισμού

Η υπερβολική χρήση μιας άρθρωσης μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα για την αποκατάσταση, αυξάνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.

Περιττά κιλά

Οι παχύσαρκοι και οι υπέρβαροι καταπονούν τις αρθρώσεις τους, ειδικά στα γόνατα και τα ισχία, που σηκώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πονάτε σε αυτά τα σημεία.

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις

Η εκτέλεση των ίδιων κινήσεων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική χρήση συγκεκριμένων αρθρώσεων και να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα.

Οι δουλειές που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία, επαναλαμβανόμενες κάμψεις, ανύψωση βάρους ή άλλες κινήσεις, μπορούν επίσης να επισπεύσουν την καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων.

Κακή διατροφή

Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα έχουν υψηλά επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τροφών που πυροδοτούν τη φλεγμονή, όπως η ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να επιδεινώσει ή να επιταχύνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Κάπνισμα

Οι καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Rheumatic Diseases, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συστηματικοί καπνιστές διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σύγκριση με όσους δεν καπνίζουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ