Οι παντρεμένοι άντρες έχουν καλύτερη υγεία λένε οι επιστήμονες - Τι αναφέρει η έρευνα

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Καρδιολογίας που έγινε στην Βαρκελώνη.

Οι παντρεμένοι άντρες φαίνεται πως έχουν καλύτερη υγεία από τους χωρισμένους ή τους εργένηδες, λένε Βρετανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aston στο Birmingham της Βρετανίας μελέτησαν άντρες ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Βρετανίας από το 2000 έως το 2013.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Καρδιολογίας που έγινε στην Βαρκελώνη. Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας Dr Paul Carter και οι συνεργάτες του οι παντρεμένοι άντρες με υψηλή χοληστερίνη είχαν 16% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από την έρευνα, όπως αναφέρει το healthview.gr

Επίσης, οι παντρεμένοι άντρες με διαβήτη και υπέρταση είχαν 14% και 10% αντίστοιχα να επιβιώσουν σε σχέση με τους εργένηδες και τους χωρισμένους.

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως ένα στρεσογόνο γεγονός όπως ένα διαζύγιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους. Όπως λένε οι ειδικοί, οι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα χρειάζονται τη στήριξη ενός μόνιμου και σταθερού συντρόφου όπως είναι μια σύζυγος σε έναν γάμο για να γίνουν καλά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ