Τουλάχιστον 15 οι νεκροί στο Μεξικό – Ο ισχυρότερος σεισμός εδώ και έναν αιώνα – Φωτό - Βίντεο

Έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του 

15 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού 8,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 100 χλμ. στα ανοικτά της Πολιτείας Τσιάπας στον Ειρηνικό, που ταρακούνησε το Μεξικό στις 23:49 τοπική ώρα, με τον Πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο να δηλώνει: «Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα»

Η δόνηση ήταν ισχυρότερη απ' ό,τι ο καταστροφικός σεισμός του 1985 που είχε ισοπεδώσει τμήματα της Πόλης του Μεξικού και είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, όμως αυτή τη φορά οι ζημιές στην πόλη ήταν περιορισμένες.

Από τα χειρότερα πλήγματα δέχτηκε η  Χουτσιτάν στην Πολιτεία Οαχάκα, όπου μέρος του δημαρχείου, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ και άλλα κτίρια μετατράπηκαν σε ερείπια.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Τσιάπας Μανουέλ Βάσκο διευκρίνισε πως τρεις άνθρωποι, οι δύο από τους οποίους γυναίκες, σκοτώθηκαν «από την κατάρρευση του σπιτιού τους», στη νοτιοανατολική Πολιτεία Ταμπάσκο, ένα παιδί σκοτώθηκε επίσης από την κατάρρευση ενός σπιτιού και ένα βρέφος που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη υπέκυψε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό.

 

Την ίδια ώρα συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε στη νότια ακτή της χώρας στον Ειρηνικό και αναμένονταν κύματα ύψους έως και 4 μέτρων με την μεξικανική τηλεόραση να δείχνει εικόνες της θάλασσας να υποχωρεί περίπου 50 μέτρα.

 

«Το τσουνάμι δεν συνιστά μείζονα κίνδυνο προς το παρόν», δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος Πένια Νιέτο και σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, τα κύματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό έφθασαν τα 70 εκατοστά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ