Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 82η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης - Τα εγκαίνια της θα γίνουν από τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 82η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 82η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε 1 ώρα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων. Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί τους χώρους της Εκθεσης συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ στις 11.30 θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας, η οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», και αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του `18.

Αναμένεται επίσης, να αναφερθεί στα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί άξονες της ομιλίας του θα αφορούν την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των νέων επιχειρηματιών, την προτεραιότητα στους νέους και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming. 

Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «The New New» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση.

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ