Μουσείο vintage κινητών τηλεφώνων δημιουργήθηκε στη Σλοβακία

Ο Στέφαν Πόλγκαρι διαθέτει μία συλλογή 3.500 κινητών τηλεφώνων.

Ένα μουσείο vintage κινητών τηλεφώνων δημιουργήθηκε στη Σλοβακία από έναν λάτρη της «παλιάς» τεχνολογίας της επικοινωνίας.

Ο Στέφαν Πόλγκαρι διαθέτει μία συλλογή 3.500 κινητών τηλεφώνων αποτελούμενη από 1.231 διαφορετικά μοντέλα. Αρχικά είχε αποκτήσει μία μικρή συλλογή από συσκευές NokiaAlcatelSagemEricsson και άλλες μάρκες. Στα δεκαπέντε του δημοσίευε στο διαδίκτυο σχόλια-κριτικές για τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων της εποχής.

Ωστόσο, η συλλογή του Πόλγκαρι μεγάλωσε πολύ, όταν πριν από δύο χρόνια αγόρασε διαδικτυακά 1000 παλιά κινητά, πληρώνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ ως αντίτιμο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής, ο «πλούτος» του πρωτότυπου μουσείου απαρτίζεται από τα 3.500 παλιά κινητά τηλέφωνα, κάποια από τα οποία έχουν βάρος μεγαλύτερο από έναν υπολογιστή. Ο ιδρυτής του ψάχνει διαρκώς περισσότερα τηλέφωνα, προκειμένου να ενισχύσει τη συλλογή του.

Να σημειωθεί ότι, περισσότερα από τα μισά εκθέματα του μουσείου μπορούν ακόμα να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Η επίσκεψη στο μικρό μουσείο της πόλης Ντομπσίνα (δύο δωμάτια στο σπίτι του Πόλγκαρι), στα ανατολικά της Σλοβακίας, πραγματοποιείται με ραντεβού.

Μιλώντας στο Reuters για τα πολύτιμα «κομμάτια» του, o Στέφαν Πόλγκαριανέφερε: «Αυτά είναι αριστουργήματα σχεδίασης και τεχνολογίας που δεν κλέβουν τον χρόνο σας. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα πιο καινούρια από τα πρώτα μοντέλα touchscreen» και συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολο να πω ποιο τηλέφωνο είναι πολύτιμο για μένα, ίσως η έκδοση του Nokia 350i Star Wars».

Στη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνεται και το Nokia 3310, το οποίο πρόσφατα άλλαξε όψη και επανακυκλοφορεί, καθώς και Siemens S4 μοντέλο που κόστιζε 23.000 σλοβακικές κορώνες – περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Σλοβακία όταν πρωτοβγήκε στην αγορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ