Αυγά μάτια με τραγανό προσούτο και μπούκοβο – η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει το ιδανικό brunch

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα απλό πιάτο αλλά μπορεί να γίνει πραγματικό έδεσμα αν έχετε φαντασία. Γίνονται γρήγορα και είναι πολύ χορταστικά.

Υλικά    

4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

6 φέτες προσούτο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό

ψωμί φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα

αλάτι    

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνω τις φέτες του προσούτο για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζω από το τηγάνι και τις αφήνω στην άκρη.

Ρίχνω το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και με προσοχή σπάω μέσα τα αυγά.

Τα τηγανίζω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει μαλακός (μελάτος).

Απομακρύνω το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζω με το μπούκοβο και λίγο αλάτι.

Τρίβω τις δύο από τις έξι τραγανές φέτες προσούτο και πασπαλίζω τα αυγά.

Σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα αυγό, μια τραγανή φέτα προσούτο και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

 

Who is Who

 
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ