Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ρομπότ διηύθυνε Φιλαρμονική Ορχήστρα και συνόδευσε τον Αντρέα Μποτσέλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σύνδεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Lucca με τον Ιταλό τενόρο, Αντρέα Μποτσέλι ερμήνευσε γνωστές μελωδίες. Μόνο που σε αυτή την ξεχωριστή εμφάνιση, στο Θέατρο Βέρντι της Πίζας, στη θέση του μαέστρου, τους μουσικούς διηύθυνε ένα ρομπότ.

Ο ρομποτικός διευθυντής ορχήστρας, που ακούει στο όνομα YuMi, είναι μια κατασκευή της ελβετικής πολυεθνικής ABB. Με την παρουσία του εξέπληξε τους θεατές, εγείροντας πιθανόν και ερωτήματα σε σχέση με την χρήση της τεχνολογίας (τεχνητής νοημοσύνης) προς όφελος του ανθρώπου.

Η σύνδεση αυτή –ανθρώπων και μηχανής- στην Ιταλική πόλη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ρομποτικής.

«Ουσιαστικά έπρεπε να βρούμε χρόνο για να καταλάβουμε τις κινήσεις του. Όταν βρήκαμε τον τρόπο, όλα έγιναν εύκολα», δήλωσε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Lucca, ο Αντρέα Κολομπίνι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι φανταστικό! Και οι τεχνικοί ήταν φανταστικοί κάνοντας άψογα τα πάντα, ειδικά ως προς την ταχύτητα και την έκταση των χεριών του, το οποίο είναι πολύ σημαντικό», εξήγησε.

Το YuMi, το όνομα του οποίου προήλθε από την φράση ‘you and me’ (‘εσύ και εγώ’) «διδάχτηκε» όλες τις κινήσεις από τον Κολομπίνι, ο οποίος κρατούσε τα ‘χέρια’ του στις πρόβες ώστε τo ρομπότ να απομνημονεύσει τις σωστές κινήσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ