12 καταπληκτικά tips για οικονομία και για πιο υγιεινό περιβάλλον μέσα στο σπίτι!

Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για περισσότερη οικονομία και οικολογία στο σπίτι.

Το περιβάλλον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετά χρόνια.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό όλοι μας ξεκινώντας με μερικές απλές αλλαγές στο σπίτι μας;

Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για περισσότερη οικονομία και οικολογία στο σπίτι, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com

1. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια δουλειά στον υπολογιστή σας, απενεργοποιήστε τον. Το ίδιο κάντε και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιείτε.

2. Αγοράζετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και LED ή λάμπες αλογόνου, αντί για τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

3. Ξεκινήστε να μοιράζεται πράγματά σας σε οργανισμούς και ιδρύματα. Μοιράστε παλιά περιοδικά σε γραφεία γιατρών, κομμωτήρια κ.λπ. Χαρίστε παλιά ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, βιβλία, περιοδικά, πιάτα, ποτήρια και ό,τι άλλο θέλετε να ανανεώσετε σε ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σας.

4. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε σε μεγάλο βαθμό πλαστικές σακούλες. Χρησιμοποιείτε τσάντες για τα ψώνια όπως είναι το παραδοσιακό δίχτυ, οι πάνινες τσάντες ή πιο μοντέρνες εκδοχές από ανακυκλώσιμα υλικά.

5. Αγοράζετε online τα εισιτήριά σας για τα ταξίδια, το σινεμά, τις συναυλίες κ.λ.π. και πληρώνετε τους λογαριασμούς σας online μειώνοντας την κατανάλωση χαρτιού και τα έξοδα αποστολής στο ελάχιστο.

6. Αγοράστε ένα φίλτρο βρύσης για να μην αγοράζετε διαρκώς μπουκάλια που είναι φτιαγμένα από πλαστικό υλικό και βλάπτουν πολύ το περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικά μπουκάλια (από μαγαζιά με αθλητικά είδη) που πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται για 2-3 μήνες.

7. Μην αφήνετε τις βρύσες και το καζανάκι έστω και με πολύ μικρές διαρροές. Στο τέλος της ημέρας οι ποσότητες του νερού που έχουν χαθεί είναι πολύ σημαντικές.

8. Ξεκινήστε να αγοράζετε οικολογικά απορρυπαντικά για το πλυντήριο ρούχων και πιάτων ή φτιάξετε μόνοι σας. Αγοράζετε οικολογικά παιχνίδια για τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας. Γενικά, προσπαθήστε σε οτιδήποτε αγορές κάνετε, να βάλετε τη οικολογία στη ζωή σας. Ακόμα και τα οικολογικά καλλυντικά είναι μια καλή λύση.

9. Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτά τα φυτά είναι όμορφα, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από ρύπους και ρυθμίζουν την υγρασία. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Ένα με δύο φυτά σε κάθε δωμάτιο είναι αρκετά!

10. Φροντίστε το ψυγείο και ο καταψύκτης σας να είναι γεμάτα. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Η τακτική καθαριότητα του ψυγείου αλλά και όλων των οικιακών συσκευών βοηθάει επίσης στη σωστή λειτουργία τους.

11. Χρησιμοποιείτε ξίδι για την καθαριότητα του σπιτιού (για τα τζάμια, στο μπάνιο, στην κουζίνα κ.λ.π.). Αυτό το θαυματουργό υλικό είναι φτηνό, είναι φυσικό, είναι αντιβακτηριδιακό και κυρίως αποτελεσματικό.

12. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερο χαρτί. Για παράδειγμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρολό κουζίνας με πετσέτες ή ρετάλια από παλιά ρούχα. Επίσης, φτιάξτε έναν κάδο ανακύκλωσης χαρτιών και ρίχνετε εκεί όλα τα χαρτιά που χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ