Συγκλονιστικά μηνύματα και αναμνήσεις γυναικών για τις μαίες που τις βοήθησαν να ξεγεννήσουν

Η πιο ιερή στιγμή της ζωής όπως την ζουν καθημερινά οι επαγγελματίες

Όταν μια γυναίκα γεννάει, η μαία είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος που θα καθορίσει αν θα θυμάται αυτή την εμπειρία με χαρά ή με τρόμο!

Διαβάστε παρακάτω ιστορίες του boredpanda.com από γυναίκες που αναπολούν εκείνες τις στιγμές:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρόσωπα της κάθε νοσοκόμας που με συνόδεψε στο μπάνιο μετά από κάθε γέννα μου. Εκείνη τη στιγμή που ήμουν τόσο ευάλωτη, τόσο κουρασμένη, τόσο τρομαγμένη. Μου φέρθηκαν με τόση ευγένεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι στιγμές με δυνάμωσαν και μου έδωσαν την διαβεβαίωση ότι έχω ολόκληρο χωριό να με βοηθήσει.»

 

«Όταν εξωθούσα για να γεννήσω , δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδιά της νοσοκόμας που ήταν μούσκεμα από τα δάκρυα και τον ιδρώτα μου. Όταν ζήτησα συγνώμη ,  μου είπε: «Μωρό μου, αυτή είναι η ζωή πάνω στην μπλούζα μου. Δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού. Τώρα ας βγάλουμε αυτό το μωρό.»

 
«Με τον άντρα μου γεννήσαμε το αγοράκι μας στο ίδιο νοσοκομείο που 2 χρόνια πριν είχαμε χάσει την 23 εβδομάδων κόρη μας. Όταν ο γιος μου γεννήθηκε δεν ανέπνεε και τον πήγαν αμέσως στην εντατική. Οι νοσοκόμες έκλαιγαν μαζί μου. Τον κράτησα για πρώτη φορά 30 λεπτά μετά την γέννηση για μόλις 2 λεπτά. Εκείνες με τράβαγαν φωτογραφίες.»

 

«Κανείς δεν μιλάει για τις στιγμές μετά την γέννα, που όλη η αξιοπρέπεια έχει πάει περίπατο και πράγματα που ποτέ δεν πίστευες συμβαίνουν στο σώμα σου και πονάει παντού. Οι νοσοκόμες ξέρουν και ευχαριστώ την Μπιγιονσέ γι’ αυτό!»

 

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη νοσοκόμα που με συνόδεψε πρώτη φορά στο μπάνιο μετά τη γέννα και αιμορραγούσα παντού ενώ εκείνη ούτε που αντιδρούσε. Η εικόνα της να μου καθαρίζει τα πόδια είναι ο ορισμός αυτού που ο Θεός λέει αγάπα τον πλησίον σου»

 

«Όταν ήμουν στην Εντατική, ήμουν τρομοκρατημένη και συνέχεια ζητούσα συγνώμη που κάποιος άλλος έπρεπε να με πλένει και να με σκουπίζει. Οι νοσοκόμες που έλεγαν να χαλαρώσω και πως διάλεξαν αυτή τη δουλειά για κάποιο λόγο. Τις αγαπώ»

 

Αλλά και οι ίδιες οι νοσοκόμες έχουν να θυμηθούν:

 

«Η δουλειά μου είναι να βοηθάω την μητέρα να αναρρώνει με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Ευχαριστώ όσες το αναγνωρίζουν»

 

«Το κάνουμε γιατί το αγαπάμε. Στην υγεία των χιλιάδων δυνατών γυναικών που είχα την ευλογία να φροντίσω»

 

«Δεν νομίζω ότι είμαι μια καλή νοσοκόμα. Είμαι μια ΣΠΟΥΔΑΙΑ νοσοκόμα. Παίρνω επιβεβαίωση όταν οι ασθενείς μου πανηγυρίζουν που με βλέπουν στην αλλαγή βάρδιας. Είναι η μεγαλύτερη χαρά μου να παίζω έναν μικρό ρόλο σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ