Εμανουέλ Μακρόν: «Επανίδρυση» της κυρίαρχης και ενωμένης Ευρώπης

Περιγράφοντας το όραμά του για τη Γηραιά Ηπειρο.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση, η πρώτη μεταρρύθμιση πρέπει να είναι στο θέμα της ασφάλειας» τόνισε κατά την ομιλία του στη Σορβόννη, δύο ημέρες μετά την πύρρειο νίκη της Αγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, περιγράφοντας το όραμά του για τη Γηραιά Ηπειρο.

Ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για μία πιο δημοκρατική Ευρώπη και κατέκρινε όσους θεωρούν πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της Ενωσης, ζητώντας «επανίδρυση» της κυρίαρχης και ενωμένης Ευρώπης, με βασικούς άξονες τη στενότερη συνεργασία εντός της Ευρωζώνης, την περισσότερη ενότητα στα «μέτωπα» της ασφάλειας και του μεταναστευτικού, όπως αναφέρει το skai.gr

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ακόμα πως «ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη», ενώ επανέλαβε και τη θέση του υπέρ της δημιουργίας κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης.

Αλλωστε, στο παρελθόν έχει υποστηρίξει και τη θέσπιση θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης παράλληλα με την ίδρυση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που θα παράσχει προληπτικά οικονομική βοήθεια σε όσες χώρες το χρειάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ