Ντροπή σας αλήτες: Οι Κρητικοί αποδοκιμάζουν τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Πήραν διορία μέχρι το Σάββατο, για να απολογηθούν.

Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, οι συλληφθέντες για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες για την απαγωγή του ηρακλειώτη επιχειρηματία, μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους αναμένεται να απολογηθούν και να ακούσουν από τον Εισαγγελέα τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Στα δικαστήρια του Ηρακλείου, πέρα από τους αστυνομικούς και τους δεκάδες δημοσιογράφους, εικονολήπτες και φωτογράφους, έχει συγκεντρωθεί και πλήθος κόσμου, φωνάζοντας «ντροπή σας», «ντροπή σας αλήτες».

Οι τρεις από τους συλληφθέντες δεν θέλησαν να κρύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ ο ένας έβαλε το χέρι του μπροστά, ώστε να αποφύγει ει δυνατόν τη δημοσιότητα, όπως δημοσιεύει το protothema.gr

Το κατηγορητήριο και η προθεσμία μέχρι το Σάββατο

Μετά τη διαδικασία στην οποία επιβλήθηκαν, τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, για τις οποίες οι ύποπτοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έλαβαν διορία έως το Σάββατο να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: 
-Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους
-Απόπειρα εκβίασης από κοινού-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
-Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου
-Εμπρησμός.

Χαρακτηριστικότερη όλων, η περίπτωση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του και δικηγόρος Ρεθύμνου Θωμάς Λεχωβίτης έκανε λόγο για «παιδαριώδη στοιχεία» εις βάρος του πελάτη του! Μάλιστα οι συνήγοροι δήλωσαν ότι δεν είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν τα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς η δικογραφία αριθμεί ... οκτώ κιβώτια!

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά την προθεσμία που έλαβαν, οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς πίσω στα κρατητήρια, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος που παρέμενε έξω από το δικαστήριο ξέσπασε ξανά σε έντονες αποδοκιμασίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ