Γιατί πονάει τόσο πολύ το χτύπημα στα γεννητικά όργανα του άντρα;

Κατ’ αρχάς οπουδήποτε κι αν δεχτείς χτύπημα θα πονέσεις.

Είναι από τις ερωτήσεις που ψάχνεσαι να δεις αν έχουν κάποια λέξη-παγίδα. Αν κρύβουν κάποιο κρυφό μήνυμα. Αν είναι κάτι άλλο πέρα από το προφανές. 
    
Κατ’ αρχάς οπουδήποτε κι αν δεχτείς χτύπημα θα πονέσεις. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τα γεννητικά όργανα του άντρα να συγκρίνονται σε επίπεδο πόνου με τη γέννα και να θεωρούμε πως είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που δεν θα απαντήσει ποτέ κανείς;
    
Πρώτα και κύρια μιλάμε για μια περιοχή που είναι μικρή σε μέγεθος σε σχέση με άλλα σημεία. Στην ουσία είναι σα να αιωρείται πάνω στο υπόλοιπο σώμα. 
    
Δεν έχει μια συνέχεια με το σώμα για να απλωθεί ο πόνος άμεσα. Επομένως το χτύπημα της ανήκει ολοκληρωτικά σε πρώτη φάση. Πέραν αυτού του απλοϊκού τρόπου εξήγησης, υπάρχει και η επιστημονική ερμηνεία, όπως αναφέρει το ygeiaonline.gr

Το όσχεο και οι όρχεις είναι μια δέσμη νεύρων. Συνδέονται με διάφορα όργανα του σώματος και περισσότερο με το στομάχι. Ένα χτύπημα εκεί σημαίνει πόνος στο στομάχι. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ναυτία και εμετός. 
    
Αυτή είναι μέσες άκρες η εξήγηση. Ξέρουμε, περίμενες κάτι τρομερά περίπλοκο. Το περίπλοκο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η εξήγηση του «γιατί», αλλά το τι θα κάνεις μετά. 
    
Συνήθως ένας πόνος από χτύπημα στην «οικογένεια» κρατάει 5-10 λεπτά. Μπορεί να φτάσει ως και τα 15. Μέχρι εκεί δεν έχεις κάτι να ανησυχείς. Αν ξεπεράσει αυτό το όριο, τότε δεν πρέπει να καθυστερήσεις λεπτό και θα πας στα επείγοντα. Το ενδεχόμενο θλάσης σε κάποιον όρχι είναι πιθανό. 
    
Όπως πιθανή είναι η εσωτερική αιμορραγία ή η διακοπή επαφής του όρχι με την κυκλοφορία του αίματος. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε απώλεια του όρχι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ