Το εστιατόριο του Τζέιμι ‘Ολιβερ στην Κωνσταντινούπολη κήρυξε πτώχευση

Ο ‘Ολιβερ άνοιξε το εστιατόριο στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στις αρχές του 2013.

Το «Jamie’s Italian» στην Κωνσταντινούπολη, το 32ο εστιατόριο της αλυσίδας που ανήκει στον διάσημο Βρετανό σεφ, Τζέιμι ‘Ολιβερ, κήρυξε πτώχευση.

Ο ‘Ολιβερ άνοιξε το εστιατόριο στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στις αρχές του 2013. Από τα τέλη της ίδιας χρονιάς, το κατάστημα άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2014, ο δικηγόρος της εταιρείας ζήτησε την αναστολή της πτώχευσης, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη εξαιτίας κακών οικονομικών εσόδων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το επόμενο διάστημα, το εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό ενώ η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ππερίπου 40 εστιατόρια «Jamie’s Italian» σε όλο τον κόσμο. Ο 42χρονος σεφ τιμήθηκε με τη διάκριση του «Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (MBE) στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια της βασίλισσας το 2013.

Παρόλα αυτά, μετά από το ζήτημα του Brexit ο διακεκριμένος σεφ αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς πολλά από τα εστιατόριά του έκλεισαν στη Βρετανία, λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών που αγόραζε από την Ιταλία εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Συνέταιροι στο εστιατόριο του βρετανού σεφ στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο επικεφαλής της ‘Ενωσης Τουριστικών Εστιατορίων (TÜRYİD) Κάγια Ντεμιρέρκαι ο Νιχάτ Γιλντιρίμ, αδελφός της διάσημης τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ