Αιγύπτια παρουσιάστρια με μελανιές & εκδορές live στην TV - 60% των παντρεμένων γυναικών τρώνε ξύλο

Το πρόσωπο της ήταν γεμάτο από μελανιές, εκδορές και χτυπήματα.

«Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη που σήμερα εμφανίζομαι στην εκπομπή έτσι». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της αιγύπτιας παρουσιάστριας Manal Agha, ξεκινώντας την εκπομπή της.

Το πρόσωπο της ήταν γεμάτο από μελανιές, εκδορές και χτυπήματα και είχε φροντίσει να μην τα καλύψει. Για την ίδια και το επιτελείο των συνεργατών της αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα εναντίον της ενδο-οικογενειακής βίας και την κακοποίηση των γυναικών.

Πολύ σύντομα η ίδια εμφανίστηκε μακιγιαρισμένη, εξηγώντας ότι η προηγούμενη εμφάνιση της ήταν αποτέλεσμα make up, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις τηλεθεάτριες, τόνισε όμως ότι δεν θα είχε καμία αναστολή να εμφανιστεί έτσι, αν είχε υποστεί η ίδια κακοποίηση, μόνο και μόνο για να σπάσει τον κύκλο σιωπής που εγκλωβίζει τις γυναίκες, όπως αναφέρει η lifo.gr

Σύμφωνα με έρευνα του 2009 ένα 60% των παντρεμένων γυναικών στην Αίγυπτο έχουν υποστεί σοβαρή κακοποίηση στο πλαίσιο. Σήμερα, στην Αίγυπτο η κακοποίηση δεν έχει να κάνει ούτε με την κοινωνική τάξη, ούτε με το βιοτικό ή μορφωτικό επίπεδο.

Οι γυναίκες υποφέρουν πολλά, χωρίς να αποκαλύπτουν τίποτα και φυσικά μένοντας για μέρες κλεισμένες στο σπίτι, προκειμένου να κρύψουν τα σημάδια του ξυλοδαρμού σε πρόσωπο και σώμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ