Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας: Πως να χάσετε κιλά, τρώγοντας τούρτες!

Χάστε κιλά, τρώγοντας τούρτες.

ΜΙΑ BLACK FOREST ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

Το να αδυνατίζετε τρώγοντας τούρτες, δεν είναι πια η πιο hot φαντασίωση. Αντίθετα, είναι η πραγματικότητα. Ένα νέο βιβλίο –έχει γίνει ήδη best seller- βασισμένο στη διατροφή που ακολουθούσε καθημερινά η Μαρία Αντουανέτα, έρχεται να αποδείξει, πως τα γλυκά δεν είναι απαγορευμένα στις δίαιτες. Σκουπίστε τα δάκρυα χαρά σας και διαβάστε τα πάντα για το νέο trend.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Η συγγραφέας Karen Wheeler, παράτησε την ήσυχη ζωή της και μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί άλλαξε τελείως διατροφικές συνήθειες, έφαγε πάρα πολλά γλυκά, έβαλε αρκετό βάρος και ενώ διάβαζε τη βιογραφία της Μαρίας Αντουανέτας, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο γι΄ αυτή, εστιασμένο στις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας, όπως αναφέρει το Instyle.gr

LET THEM EAT CAKE

Η συγγραφέας παρατήρησε πως πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωινό της βασίλισσας, είχε ένα κομμάτι τούρτα -όλες θα ξέρετε τη θρυλική ατάκα που είχε πει, Let them eat cake- με τη συνοδεία καφέ ή ζεστής σοκολάτας. Το βραδινό της μενού ήταν λιτοδίαιτο και περιλάμβανε μια σούπα και συχνά λίγο κοτόπουλο.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

H συγγραφέας έκανε μεγάλη έρευνα και με τη βοήθεια ενός διάσημου διατροφολόγου, κατέληξε στη δημιουργία της Marie Antoinette Diet. Σκοπός της δίαιατας αυτής το πιο υπέροχο πράγμα που θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί: Η απώλεια κιλών, με την κατανάλωση γλυκών. 

Η φιλοσοφία της δίαιτας

Η θεωρία της συγγραφέας βασίζεται στο σκεπτικό πως για να χάσετε βάρος δεν πρέπει να στερείστε αυτά από αγαπάτε, αλλά να είστε εγκρατείς. Καλύτερα λοιπόν να περιορίζετε τις μερίδες παρά να απαρνιόσαστε κάτι που λαχταράτε.

Από τη θεωρία στην πράξη

Η συγγραφέας ήταν φυσικά η πρώτη που εφάρμοσε στην πράξη τη δίαιτα αυτή, πριν βγει και μιλήσει για τα οφέλη της. Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα της Μαρίας Αντουανέτα, δήλωσε πως κατάφερε να χάσει «δέκα κιλά σε δέκα εβδομάδες τρώγοντας κανονικά, έχοντας μερικούς μόνο απλούς κανόνες». Και δεν χρειάστηκε στιγμή να βγάλει την τούρτα από τη ζωή της.

Τι πρέπει να κάνετε

Αν θέλετε και εσείς να δείτε τα κιλά σας να κατεβαίνουν, ακολουθήστε πιστά το παράδειγμα της βασίλισσας. Καταναλώστε το γλυκό σας το πρωί και συνεχίστε με μια λιτοδίατη διατροφή, γεμάτη σούπες -τι πιο ωραίο για την εποχή που διανύουμε;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ