Έξυπνο! Μία εταιρεία έδωσε 6 μέρες επιπλέον διακοπών στους μη καπνιστές- Δεν παίρνουν διάλειμμα για τσιγάρο

Κίνητρο για να κόψουν το τσιγάρο;

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία ανακάλυψε ένα έξυπνο τρόπο  για να παρακινήσει τους υπαλλήλους της να σταματήσουν το κάπνισμα. Η Piala Inc., με έδρα το Τόκιο, δίνει στο προσωπικό που δεν καπνίζει, έξι επιπλέον ημέρες διακοπών ανά έτος.

Σύμφωνα με το Bored Panda, το μέτρο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, ενώ αυτή η νέα πολιτική αποσκοπεί να αντισταθμίσει τα διαλείμματα που γίνονται για τσιγάρο, τα οποία λέγεται ότι καταναλώνουν περίπου 15 λεπτά το καθένα.

"Ένας από τους υπαλλήλους μας που δεν καπνίζουν, έβαλε ένα μήνυμα στο κουτί προτάσεων της εταιρείας νωρίτερα αυτό το χρόνο, στο οποίο ανέφερε, ότι τα διαλείμματα για κάπνισμα προκαλούσαν προβλήματα", δήλωσε ο Hirotaka Matsushima, εκπρόσωπος της εταιρείας, στο The Telegraph. 

"Ο Διευθύνων Σύμβουλος  είδε το σχόλιο και συμφώνησε. Έτσι δίνουμε στους μη καπνιστές κάποιο επιπλέον χρόνο διακοπών για να αντισταθμίσουν τα διαλείματα για το κάπνισμα".

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στον 29ο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή Ebisu του Τόκιο.

Όποιος θέλει ένα τσιγάρο έπρεπε να πάει στο υπόγειο, ξοδεύοντας περίπου 15 λεπτά σε κάθε διαδρομή.

Τουλάχιστον 30 από τους 120 υπαλλήλους της εταιρείας έχουν ήδη επωφεληθεί από το μέτρο και έχουν πάρει επιπλέον χρόνο διακοπών από τότε που έγιναν οι αλλαγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σχέδιο ενθάρρυνε επίσης τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να κόψουν την κακή  συνήθεια.

"Ελπίζω να ενθαρρύνω τους υπαλλήλους μου, να σταματήσουν το κάπνισμα μέσω κινήτρων και όχι με κυρώσεις ή καταναγκασμούς", δήλωσε ο CEO της Piala Inc, Takao Asuka στο News Kyodo.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το 18,2% των Ιαπωνών ενηλίκων καπνίζει (το ποσοστό είναι υψηλότερο μεταξύ των ανδρών και των παλαιότερων γενεών).

 Εσείς τι λέτε; Πιστεύετε ότι οι μη καπνιστές πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερη αμειβόμενη άδεια από τους καπνιστές; Ή μήπως είναι άδικο για όσους καπνίζουν; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ