Οι Vintage πίνακες του James Rieck εστιάζουν στην άγνωστη γλώσσα του σώματος και στα ρούχα (ΦΩΤΟ)

 Οι πίνακες ζωγραφικής με έμπνευση από vintage φωτογραφίες από τη διαφήμιση, του James Rieck, προκαλούν ευφορία

Συνήθως θεωρούμε - βλέποντας το εξαιρετικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται σε κάποιες περιπτώσεις - ότι είναι ευτυχής η στιγμή που η διαφήμιση αντιγράφει την τέχνη.

Τι συμβαίνει όμως όταν η τέχνη αντιγράφει τη διαφήμιση; 

Ο Aμερικανός καλλιτέχνης James Rieck ζωγραφίζει μοντέλα, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς.

Στους τεράστιους πολύχρωμους  καμβάδες του παίρνει φιγούρες από διαφημίσεις και τις αναπαράγει σε πλάτος τέσσερα ή πέντε πόδια, εστιάζοντας στα ρούχα τους, τις στάσεις τους αλλά όχι τα πρόσωπά τους.

«Χρησιμοποιούσα για να ζωγραφίζω  τις δικές μου φωτογραφίες, αλλά στη συνέχεια το βρήκα πιο συναρπαστικό να διερευνήσω τις ιδέες που ενσωματώνονται σε εικόνες που χρησιμοποιούνται για την πώληση προϊόντων.

Χρησιμοποιώντας τα μοντέλα από τις διαφημίσεις, μπορώ να εκφράσω τη δική μου άποψη στα στοιχεία της δουλειάς μου, ενώ εξακολουθώ να μην αλλοιώνω το περιεχόμενο που έχουν οι διαφημίσεις. Στα έργα μου δεν εστιάζω στο πρόσωπο, ακόμα κι όταν αντιγράφω τη διαφήμιση. 

Εστιάζω την προσοχή στην άγνωστη γλώσσα του σώματος των μοντέλων και των ρούχων τους. Συχνά είναι μια χειρονομία ή μια στάση που με ενδιαφέρει. Εκεί βλέπω την ιστορία της ζωγραφικής σε σχήμα και πορτρέτο.

Υπάρχει μια παρόμοια γλώσσα  που σου επιτρέπει να  να παρουσιάσεις το καλύτερο, με τα υπονοούμενα στοιχεία, κρυμμένα

Γνωρίζουμε ότι τα ρούχα χρησιμοποιούνται για να μας καλύψουν. Αυτά  μας λένε τα πάντα για το τι κρύβουμε από τον εαυτό μας και τον άλλο" δηλώνει.

O James Rieck , έκανε μεταπτυχιακό και μπάρτσελορ στις εφαρμοσμένες τέχνες στο Maryland Institute College of Art. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Skowhegan School of Painting and Sculpture.

Έχει ιδιαίτερη σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς πέρασε πολύ καιρό εκεί κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή καλών τεχνών της Γλασκώβης ,όπου εμπνεύστηκε από την όρεξη για ζωγραφική που ήταν διάχυτη εκείνη την εποχή σε όλους.

Γεννήθηκε το 1965 στο Πίτσμπουργκ, της Πενσυλβάνια και ζει και εργάζεται στη Βαλτιμόρη.