Δυο νεκροί στη Μάνδρα Αττικής απ' την θεομηνία- Καταστροφές από τη βροχή και σε Ν. Πέραμο, Μέγαρα (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες καταστροφές και νεκροί από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την πυροσβεστική υπηρεσία,  νεκρός, απο τη θεομηνεία, είναι και ένας ακόμη άνθρωπος και συγκεκριμμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Εν τω μεταξύ, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες διαμένουν στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε και η νεκρή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο, τραυματισμένος.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, 
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο, 
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

Τόσο η περιοχή της Μάνδρας όσο και της Νέας Περάμου τέθηκαν πριν λίγο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

 

Ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ν. Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ