Ποια είναι τα φαγητά που απογειώνουν την όρεξη για σεξ εκτός από τα οστρακοειδή;

Μερικά από αυτά δεν τα φανταζόσασταν.....

Αν μέχρι τώρα επιλέγατε τα μύδια και γενικότερα τα οστρακοειδή για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας, κάνατε σωστά. Τα οστρακοειδή αποτελούν πλούσια πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος φαίνεται να παίζει ένα ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων της τεστοστερόνης.

Εντούτοις υπάρχουν και άλλες τροφές, που τις καταναλώνουμε και πιο συχνά, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά τη σεξουαλική μας ζωή. Και είναι αυτές:

Τα φαγητά που απογειώνουν την όρεξη για σεξ σύμφωνα με το capital.gr

Σπανάκι

Πέρα απ’ όλα τα οφέλη που έχει για την υγεία σας, το σπανάκι συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας – συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μειώνει τη φλεγμονή στις φλέβες, αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Καφές

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκε πως οι άντρες που πίνουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ τη μέρα –ή παίρνουν 85-170 mg καφεΐνη από άλλα ροφήματα- έχουν 42% μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν έως 7 mg τη μέρα. Οι επιστήμονες λένε πως η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που προκαλεί ορισμένες αντιδράσεις στο σώμα και τελικά αυξάνει την αιμάτωση του πέους.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές για την υγεία της καρδιάς και το κυκλοφορικό. Και τα δύο αυτά, σημαίνουν και πιο καλές σεξουαλικές επιδόσεις. Περιέχουν, δε, κάλιο το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο που σημαίνει πως μειώνονται οι πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυγά, γαλακτοκομικά, καρύδια και φασόλια

Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο του νιτρικού οξειδίου. Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα διατομικό αέριο που παράγεται από τον ενδοθηλιακό ιστό των αιμοφόρων αγγείων στο εσωτερικό τοίχωμα των γεννητικών οργάνων. Όταν τα άτομα διεγείρονται σεξουαλικά, ένας νευροδιαβιβαστής στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό των οργάνων, ώστε να απελευθερώσει το νιτρικό οξείδιο που θα προκαλέσει τη διαστολή των αγγείων.

Σύκα

Τα σύκα αποτελούν ένα φυσικό… αφροδισιακό, αφού επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και απελευθερώνουν τη διάθεση για σεξ. Από την αρχαιότητα μάλιστα έχουν συνδεθεί με την ενίσχυση της γονιμότητας.

Ντομάτες

Και αυτό γιατί περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις τοξίνες που προκαλούν βλάβες στο DNA και τα κύτταρα.Η κατανάλωση ντομάτας θεωρείται πως μπορεί να βελτιώσει και τη μορφολογία των σπερματοζωάριων: Οι άντρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ντομάτας είχαν πιο "φυσιολογικό" σπέρμα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο θεωρούνται αφροδισιακά χάρη στα ακόρεστα λιπαρά τους, που τα κάνουν μια εξαιρετική τροφή για την καρδιά και τις αρτηρίες σας. Οτιδήποτε κρατά την καρδιά να χτυπά δυνατά βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί σε όλα τα σωστά σημεία! Για την ακρίβεια, άντρες με υποκείμενη καρδιοπάθεια έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ