Αισιοδοξία συμφωνίας για το ελληνικό χρέος από τον Τζανακόπουλο! "Πολύ σύντομα θα επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα"

"Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνο λόγω του Brexit..."

Στο αμερικανικό δίκτυο CNBC εξέφρασε την αισιοδοξία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

“Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.

“Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω πως αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε. Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνο λόγω του Brexit αλλά και διότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας πως η Αθήνα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση.

Το άρθρο του CNBC που συνοδεύει τη συνέντευξη του κ. Τζανακόπουλου σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος, κάτι που θα κάνει την οικονομία της Ελλάδας να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Επισημαίνει ακόμη τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αναγνωρίσει πως κάτι πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος. “Ακόμα και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί πως, στην πραγματικότητα, η Ελλαδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε και περισσότερα, και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ελληνικό χρέος”, σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ