Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει ένα μοιραίο λάθος που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου- Δείτε τι συμβαίνει

Η λάθος ζώνη ασφαλείας μπορεί να αποβεί μοιραία

Κάθε γονιός έχει σαν κύριο μέλημα του, την ασφάλεια του παιδιού του. Ειδικά όταν πρόκειται για το αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι για τα παιδιά είναι ασφαλές  να κάθονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να φορούν ζώνη. Το βίντεο που ακολουθεί θα τους πείσει ότι κάνουν ένα λάθος που μπορεί να είναι μοιραίο.

Η Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια μοιράστηκε αυτό το βίντεο  στη σελίδα της στο Facebook πριν από λίγες εβδομάδες. Δείχνει  ότι ένα αγόρι σχεδόν 10 ετών βγαίνει για μια βόλτα με το αυτοκίνητό  με τη μαμά του. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται εντελώς ασφαλής στο πίσω κάθισμα, αλλά η σκηνή αλλάζει γρήγορα όταν το αυτοκίνητο συντρίβεται σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Η μητέρα χτυπάει αλλά το αγόρι μεταφέρεται εντελώς αναίσθητο στο νοσοκομείο. Η σκηνή περνάει στη συνέχεια στους γιατρούς που συζητούν τις διαγνώσεις τους για το παιδί που περλαμβάνουν  βλάβες οργάνων καθώς και τραυματισμούς στο λαιμό και σε ζωτικά όργανα. Η στιγμή που συνηδειτοποιεί η μητέρα τι πήγε λάθος, είναι όταν τη ρωτάει ο παιδίατρος, αν το παιδί καθόταν στο πίσω κάθισμα και φορούσε ζώνη. Όταν τα παιδιά φοράνε ζώνη που δεν είναι κατάλληλη για την ηλικία τους και προορίζεται για ενήλικες, σε περίπτωση ατυχήματος μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

"Πολύ συχνά βλέπουμε πολλά παιδιά να έρχονται με σοβαρές βλάβες σε εσωτερικά όργανα ή σε ζωτικά αγγεία", εξήγησε ο Δρ Phillip Thomas, παιδίατρος στο Ιατρικό Κέντρο της Ανατολικής Βιρτζίνια. "Ο ιμάντας της ζώνης που στηρίζεται στον ώμο, κάθεται ακατάλληλα στο λαιμό του παιδιού, θέτοντας σε κίνδυνο την εσωτερικά όργανα του λαιμού του παιδιού καθώς και την σπονδυλική στήλη, και σοβαρά αιμοφόρα αγγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί η ζώνη ασφαλείας δεν είναι κατάλληλη για την ηλικία του.

Το να κάθεται ένα παιδί αναπαυτικά και σωστά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου είναι ζωτικής σημασίας. Το βίντεο όπως αναφέρει το goodhousekeeping.com  τελειώνει με οδηγίες για το πως πρέπει να κάθονται σωστά τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και ποια είναι η κατάλλη στάση του σώματος που πρέπει να έχουν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ