"Γυαλιά καρφιά" στο κέντρο της Αθήνας! Ανενόχλητοι ρήμαξαν τα πάντα οι κουκουλοφόροι, διακριτική η απουσία της αστυνομίας

Καταστροφές σημειώθηκαν και σημειώνονται μέχρι αυτή την ώρα στα Προπύλαια από ανενόχλητους κουκουλοφόρους.

Είχε προηγηθεί και πετροπόλεμος μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών που παρείσφρησαν στο μαθητικό συλλαλητήριο για τα εννιά χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε Ακαδημίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων και Αμαλίας με την αστυνομία να απουσιάζει πρακτικά από τους περισσότερους δρόμους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00. Εκατοντάδες μαθητές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωριστούν επιτέθηκαν με πέτρες σε παρακείμενη κλούβα της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν αμέσως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Μασσαλίας που έγινε και χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές σε κάδους της Πανεπιστημίου, μπροστά από τα ιστορικά κτήρια της Ακαδημίας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι άγνωστοι έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα στη Σίνα και εξακολουθούν να προκαλούν υλικές ζημιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ