Η απάντηση των Παλαιστινίων: Ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στη διάρκεια μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής εναντίον στόχων της Χαμάς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα πολλά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του εβραϊκού κράτους την προηγουμένη από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Σε απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ την Παρασκευή, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν τέσσερις εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», εξήγησε ο ισραηλινός στρατός. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις είναι «δύο εργοστάσια κατασκευής όπλων, μία αποθήκη όπλων και ένα στρατιωτικό συγκρότημα», διευκρίνισε. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, οι δύο Παλαιστίνιοι ηλίκίας 28 και 30 ετών, σκοτώθηκαν από μια επιδρομή εναντίον βάσης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, στη Νουσεϊράτ.

Την Παρασκευή 14 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με τη Χαμάς. Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν χθες από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ, με τη μία να πέφτει στην πόλη Σιντερότ, χωρίς όμως να προκαλεί θύματα.

Πηγή ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ