Πανικός στη Νέα Υόρκη: Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης

Ένας άνδρας πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο 27χρονος άνδρας που φέρεται να πυροδότησε  αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα  στην Νέα Υόρκη είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων , ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

«Ήταν απόπειρα τρομοκρατικής επιθεσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 07:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), σε μια σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Τάιμς Σκουέαρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι (Λιμενική Αρχή) κοντά στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ δήλωσε ότι την έκρηξη προκάλεσε ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό».Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο'Νιλ.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης δείχνουν τον 27χρονο να βρίσκεται στο πάτωμα με τα ρούχα του σκισμένα και τραυματισμούς στο πάνω μέρος του σώματός του. 

«Αυτή είναι η Νέα Υόρκη. Στην πραγματικότητα αποτελούμε στόχο όσων τάσσονται κατά της Δημοκρατίας και της ελυθερίας. Το Άγαλμα της Ελευθρίας, που βρίσκεται στα εδάφη μας, μας κάνει διεθνή στόχο» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. 

Πρώην μέλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε, νωρίτερα, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από άνδρα που φέρεται να συνδέεται με την ISIS. Όπως είπε, η καταγωγή του πιθανόν να είναι από το Μπαγκλαντές, ενώ εκτίμησε ότι ζούσε για επτά χρόνια στη Νέα Υόρκη. 

Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης ανέφεραν πως οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως προχώρησε σε μια σύλληψη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη. 

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι ABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό. Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε μετά το περιστατικό της έκρηξης. 

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν.»

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε λόγο για έναν τραυματία, ο οποίος- όπως είπε- «φέρεται να είναι ο συλληφθείς ύποπτος». 

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ - Reuters - Πηγή ΦΩΤΟ - Reuters

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ