Μαγεία στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: Ευφάνταστα έργα τέχνης από χαρτί κερδίζουν τις εντυπώσεις από 21 Δεκεμβρίου - Φωτό

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση "Τέχνη στο χαρτί_χαρτί στην τέχνη" την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο του στον Ταύρο.

Το χαρτί, το συνηθέστερο υπόβαθρο των αρχείων, χρησιμοποιείται από τους εικαστικούς καλλιτέχνες ως μέσο έκφρασης και ως βασικό υλικό των έργων τους.

Σε αυτή την έκθεση οι καλλιτέχνες αξιοποιούν τη χάρτινη ύλη διπλώνοντάς την, πλάθοντας σχήματα, δημιουργώντας όγκους, ενώνοντας διαφορετικές ποιότητες χαρτιού και συνδυάζοντας υφές, καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλότητα της φύσης και των χρήσεων του χαρτιού.

Τα χάρτινα έργα τέχνης, περίοπτα, ανάγλυφα, επιπεδοανάγλυφα, διάτρητα ή ζωγραφισμένα, παρουσιάζονται ως εντυπωσιακοί όγκοι με περισσή πλαστικότητα και διαμορφώνουν έργα γλυπτικής, μικρογλυπτικής ή εφαρμοσμένης τέχνης.

Οι εικαστικές επεμβάσεις μεταμορφώνουν τη χάρτινη επιφάνεια και της δίνουν διαφορετική υλικότητα και μορφή, μεταβάλλοντάς την σε μοναδικό έργο τέχνης.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες Γεωργία Γκρεμούτη, Μαρία Γρηγορίου, Μαρία Μάστορη, Ζωή Κεραμέα, Εύη Καζάκου, Μαριγώ Κάσση, Γιάννης Παπαδόπουλος και η καλλιτεχνική ομάδα της Αριάδνης Περράκη.

Επιμέλεια έκθεσης: Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Δεκεμβρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ