Ποιες είναι οι δύο ελληνικές πόλεις ανάμεσα στους top τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)

Αναδείχθηκαν ταχύτερα αναπτυσσόμενες τουριστικά πόλεις

Ηράκλειο και Αθήνα είναι οι 2 πόλεις της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξη διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2017, καθώς προσφέρουν παρόμοιο κλίμα με προορισμούς γειτονικών προορισμών οι οποίοι επηρεάστηκαν από την τρομοκρατία και την αστάθεια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ερευνών αγοράς Euromonitor.

Σύμφωνα με στοιχεία του Euromonitor,  το Ηράκλειο της Κρήτης, αναδείχθηκε ως ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η λουσμένη στο φως κρητική πόλη,  υποδέχτηκε 11% περισσότερους τουρίστες από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Με αύξηση 10% στη δεύτερη θέση έρχεται η Αθήνα, η οποία κατάφερε να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες φέτος από όλον τον κόσμο.

Ακολουθεί η τουρκική πόλη Αρτβίν, μια πόλη της βορειοανατολικής Τουρκίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άκαμψι, με αύξηση 9%

Από μια άλλη σκοπιά, αυτή του υπερ-τουρισμού, Βαρκελώνη, Βενετία και Σαντορίνη παρουσιάζονται ως τα απόλυτα παραδείγματα αστικών κέντρων που πλήττονται. Για τη Βενετία και τη Σαντορίνη ο υπερτουρισμός οφείλεται στην κρουαζιέρα H έρευνα, που παρουσιάσθηκε  στην έκθεση WTM, αποκαλύπτει τις 100 μητροπόλεις που αποτελούν τους μεγαλύτερους προορισμούς πόλης διεθνώς για το 2017.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός είναι η πόλη Ντενπασάρ της Ινδονησίας, την πρωτεύουσα του Μπαλί.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Ντενπασάρ κατάφερε να διπλασιάσει τους τουρίστες της μέσα σε μόλις μια χρονιά.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο MadeinGreecenews

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ