Ο αγαπημένος Βαγγέλης Δρίσκας μάς βάζει στην κουζίνα και μας... κολάζει με υπέροχο πιπεράτο φιλέτο!

Λαχταριστές γαστρονομικές προτάσεις από τον αγαπημένο σεφ που μας βάζουν για τα καλά στην κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ:

Μοσχαρίσια φιλέτα από 200 γρ. το κάθε ένα - 4
Πράσινο πιπέρι - 2 κουτ. σούπας
Ξερό κρεμμύδι - 1 μικρό ψιλοκομμένο
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο - 1 κουτ. γλυκού
Μπράντι - 2 σφηνάκια
Βούτυρο - 4 κουτ. σούπας
Κρέμα γάλακτος - 250 ml
Ανθός αλατιού σε νιφάδες
Πατάτες - 500 γρ.
Λάδι για τηγάνισμα

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σπάστε τους κόκκους του πιπεριού και απλώστε τους στα φιλέτα.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου, βάλτε τα φιλέτα και σοτάρετε τα σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σβήστε με το μπράντι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Αλατίστε στο τέλος του μαγειρέματος.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια. Τηγανίστε τες σε καυτό λάδι, αλατίστε τες με τον ανθό αλατιού και σερβίρετε με το πιπεράτο φιλέτο.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ