"Μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα": Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από τα ράφια τα προϊόντα που «δηλητηρίασαν» οι αναρχικοί

Επιστρέφει για τρίτη χρονιά ο εφιάλτης στα ράφια των σουπερ μάρκετ με επικίνδυνα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.  

Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει δράση καθώς οι αντιεξουσιαστές της συλλογικότητας «Μαυροπράσινοι εμπρηστές» απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Μόλις ανέβηκε η είδηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές ενώ ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΦΕΤ, καθώς επίσης και οι εταιρείες που αναφερόντουσαν στην προκήρυξη-είδηση. Όπως σε όλα τα… σίκουελ, οι αντιεξουσιαστές ονομάζουν το σχέδιο τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3».

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν για την… τυχαία επανάληψη στην ίδια χρονική περίοδο των γιορτών που αποφάσισαν κάνουν το «σαμποτάζ» τους είναι επειδή  «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα».

Παράλληλα δείχνουν και περιβαλλοντικές ανησυχίες καθώς συμπληρώνουν ότι «όλο αυτό το πανυγήρι (sic) έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Οι αντιεξουσιαστές ισχυρίζονται πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων. Πέρσι όταν είχαν ανακοινώσει το δεύτερο… επεισόδιο των σαμποτάζ τους, μεγάλες εταιρίες είχαν προβεί σε ανάκληση προϊόντων.

Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), προς το παρόν, δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση, όμως όλα δείχνουν πως θα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο που ενήργησε πέρυσι, καλώντας τους καταναλωτές στην Αττική, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους, ανεξαρτήτως παρτίδας. Παράλληλα είχε καλέσει τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα προϊόντα να τα απομακρύνουν αμέσως από τον χώρο πώλησης.

Κάνοντας λόγο για την «τρίτη πράξη» του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» και ένα μήνυμα που υπογράφεται από τους «Μαυροπράσινους Εμπρηστές»,  με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και πάλι, προειδοποιούν για το «τροφικό σαμποτάζ», τονίζοντας ότι θα αρχίσουν να επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα δηλητηριασμένα τρόφιμα από τις 20.12 ως και τις 24.12.Η ανάρτηση κάνει λόγο για προϊόντα των εταιρειών Coca Cola, Υφαντής και Δέλτα.

Αναλυτικά η προκήρυξη που δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει ως εξής:

"Αυτές τις μέρες των χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτέρα περιτυλίγματα. Όλο αυτο το πανυγήρι εχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα οπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση. 

Γιαυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προιόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προιόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προιόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.

Για καθε προιόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι ετοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ