Αυτά είναι τα πιο υγιεινά ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Και είναι gourmet

Και είναι πολύ νόστιμα

Όλοι λέμε πως στις γιορτές μπορούμε να το παρακάνουμε λιγάκι… και μετά η ζυγαριά δείχνει ότι όλες οι λιχουδιές που φάγαμε μάλλον θα μείνουν για αρκετό καιρό, και θα χρειαστούν αρκετό ιδρώτα στο γυμναστήριο για να τις ξεφορτωθούμε.

Εκτός και αν επιλέξουμε αυτές τις γιορτές να βάλουμε στο τραπέζι μας τα παρακάτω σούπερ υγιεινά και νόστιμα ορεκτικά. Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγαπημένες μας ιδέες…

Γαρίδες τουρσί

Με μόλις 59 θερμίδες, και με τρόπο πανεύκολο να τις φτιάξετε, όλοι θα λατρέψουν αυτό το μίνι ορεκτικό—που προσφέρει και μια γερή δόση πρωτεΐνης. Βράστε πολύ λίγο τις γαρίδες με μπαχαρικά, και μαρινάρετέ τις σε σπόρους μουστάρδας, πάπρικα, σκόρδο, αλλά και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε για μία μέρα.

Ψητά μανιτάρια με γέμιση κολοκύθας

Βράζετε κολοκύθα με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, αρκετά ώστε να μπορείτε να φτιάξετε έναν ωραίο, κρεμώδη πουρέ. Ψήνετε μανιτάρια Portobello στην σχάρα, και τα γεμίζετε με τον πουρέ. Για γαρνίρισμα, λίγο βαλσάμικο ακούγεται τέλειο.

Καναπεδάκια με καπνιστό σολομό

Με λιγότερες από 49 θερμίδες ανά καναπεδάκι, αυτή η υγιεινή εναλλακτική θα σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας. Θα χρειαστείτε καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγο αβοκάντο, χυμό λάιμ, αλατοπίπερο και προαιρετικά λίγο γιαούρτι. Τα καναπεδάκια σας θα είναι φτιαγμένα από φέτες αγγουριού. Κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις μπουκιές.

Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με βινεγκρέτ

Κόψτε τα λαχανάκια στη μέση, και “αδειάστε” τα όσο μπορείτε. Έτσι, ψήνοντάς τα, τα κάνετε τραγανά, σαν τσιπς, έτοιμα να τα βουτήξετε σε μια τέλεια βινεγκρέτ με μουστάρδα Dijon.

Μίνι πιτάκια με φέτα

Άκρως ελληνικό ορεκτικό, που θα λατρέψουν όλοι. Φρυγανίστε λεπτές πιτούλες ολικής, και γαρνίρετε με θρυμματισμένη φέτα, με κύβους ντομάτας, αλατορίγανη και αγγούρι. Ό,τι πιο απλό και οικείο, μα ταυτόχρονα σούπερ υγιεινό, και μόνο με 48 θερμίδες το ένα.

Καλαμάκια λαχανικών

Ό,τι πιο απλό για εκείνες τις στιγμές που (αναπόφευκτα, κάθε χρόνο, με καμία εξαίρεση) το ρολόι θα έχει ξεφύγει κι εσείς δεν ξέρετε τι να πρωτοκάνετε γιατί οι καλεσμένοι έρχονται σε λίγο. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά, από ντομάτα και κολοκυθάκι, μέχρι κουνουπίδι και πιπεριά, και ψήστε τα στο γκριλ. Υπάρχει λόγος που είναι all-time classic συνταγή.

Ψητό κολοκυθάκι με σάλτσα πέστο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φετούλες και τα ψήνουμε ελαφρά, αλλά πρέπει να παραμείνουν μαλακά και ζουμερά. Απλώνουμε πάνω λίγη σάλτσα πέστο, γαρνίρουμε με κουκουνάρι, τυλίγουμε και κρατάμε την λιχουδιά μας σταθερή με μία οδοντογλυφίδα.

Πηγή : Iantronet.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ