Εφετείο Αθηνών: Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο...

To σημείο είχε αποκλειστεί έγκαιρα από την Αστυνομία καθώς στις 2:50 είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο σε μία ιστοσελίδα και σε μία εφημερίδα.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη αλλά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ώρα οι Αρχές θεωρούν πιθανότερους δράστες την τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τρία ή τέσσερα άτομα που προσέγγισαν το σημείο με αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς εθεάθησαν από αστυνομικό να τοποθετούν «παγιδευμένη» τσάντα μπροστά στο Εφετείο.Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της σήμανσης και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών. Σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο του Εφετείου αλλά και σε τζαμαρίες στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ