Αίγυπτος: 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν τζιχαντιστής άνοιξε πυρ σε εκκλησία κοντά στο Κάιρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα μία επίθεση του ISIS, εναντίον των Χριστιανών της Αιγύπτου

Δύο ένοπλοι τζιχαντιστές  άνοιξαν πυρ σε μια εκκλησία νότια του Καΐρου την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα σε μια αιματηρή επίθεση κατά των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο.

Η αστυνομία πυροβόλησε τους δράστες και σκότωσε τον ένα ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε. Ένα από τα θύματα της επίθεσης ήταν αστυνομικός, όπως αναφέρει η Telegraph. Οι τζιχαντιστές, τραυμάτισαν επίσης πέντε φρουρούς ασφαλείας έξω από την εκκλησία και στη συνέχεια προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον κόσμο μέσα στο κτίριο όταν η αστυνομία πυροβόλησε τον ένα και τον σκότωσε, δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο δεύτερος είχε συλληφθεί.

People gather at the site of the attack

Η οργάνωση Ισλαμικό κράτος και η θυγατρική του Levant (Isil) στην Αίγυπτο σκότωσε δεκάδες χριστιανούς σε βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις  κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και απειλούσε με περαιτέρω επιθέσεις εναντίον της Κοπιτκής κοινότητας.

Bullets holes are seen on the police booth outside the Mar Mina church

Οι Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου αποτελούν περίπου το 10% των 93 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας και αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Ο Isis είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία του Καΐρου τον Δεκέμβριο του 2016, ακολουθούμενη από βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες βόρεια της πρωτεύουσας τον Απρίλιο.

Ένα μήνα αργότερα, οι τζιχαντιστές  σκότωσαν περίπου 30 χριστιανούς νότια από το Κάιρο καθώς κατευθύνονταν  σε ένα μοναστήρι. Οι τζιχάντ θεωρείται ότι βρίσκονται πίσω από τη σφαγή μουσουλμάνων πιστών στο Σινά τον περασμένο μήνα, στην οποία σκοτώθηκαν πάνω από 300 σε μια επίθεση σε ένα τζαμί .

A priest reacts at the site of the attack on a church in the Helwan district south of Cairo

Η Αίγυπτος επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις ένοπλες επιθέσεις στις εκκλησίες και ο Πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi ζήτησε από τον στρατό να καταπνίξει τους τζιχάντ με «βίαιη επέμβαση» μετά τη σφαγή στο τζαμί.

Οι επιθέσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο παρά τα μέτρα που έχει πάρει η αστυνομία και ο στρατός. Η  σημερινή επίθεση στην εκκλησία ήρθε μια μέρα αφού έξι Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό σε δρόμο στο Σινά.

Σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά ο δράστης της σημερινής επίθεσης άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την εκκλησία Μαρ Μίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην χριστιανική εκκλησία, στο προάστιο Χελουάν, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ