Γυναικολόγοι στην Αργεντινή αποκεφάλισαν κατά λάθος το μωρό την ώρα του τοκετού (ΦΩΤΟ)

Ασύλληπτη ιατρική απροσεξία

Γιατροί στην Αργεντινή χώρισαν κατά λάθος το κεφάλι ενός μωρού από το σώμα του, κατά τη διάρκεια ενός πρόωρου τοκετού. Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Tartagal, στη Νοτιοδυτική Αργεντινή. 

Η μητέρα του μωρού η 30χρονη Ναταλία Βελάσκεζ και ο σύζυγος της , οι οποίοι δήλωσαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του νοσοκομείου έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του περιστατικού. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η νεαρή γυναίκα ήταν 22 εβδομάδων έγκυος όταν έσπασαν πρόωρα τα νερά της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο .Μπήκε αμέσως  στο χειρουργείο και επειδή το βρέφος ήταν μόλις 22 εβδομάδων οι γιατροί της είπαν ότι θα μπορούσε να γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό.

Ο πατέρας του μωρού

Η γέννα πήγαινε φυσιολογικά, το σώμα του μωρού είχε βγει όχι όμως το κεφάλι του. Οι γιατροί, σύμφωνα με καταγγελία των γονιών, με αδεξιότητα τράβηξαν άγαρμπα το σώμα και το κεφάλι έμεινε μέσα στον κόλπο.

Η κυρία Βελάσκεζ δήλωσε ότι ο σύζυγος της έλειπε εκείνη την ώρα από το δωμάτιο τοκετού και όταν γύρισε είδε έναν γιατρό να κρατά το ακέφαλο σώμα του μωρού. Το κεφάλι του μωρού μαζί με τον πλακούντα αφαιρέθηκαν αργότερα από το σώμα της γυναίκας.

Το κουτί με το άψυχο σώμα του μωρού

 

Η επίσημη θέση του νοσοκομείου, ήταν πώς λίγο πριν βγει το κεφάλι, ο τράχηλος της μήτρας έκανε ένα σπασμό, κλειδώνοντας μέσα το κεφάλι και αποκόβοντάς το από το υπόλοιπο σώμα.

Οι καταγγελίες της 30χρονης μητέρας σε συνέντευξη της σοκάρουν: "Ήξερα πως το μωρό είναι ζωντανό γιατί πριν μπω στο χειρουργείο είχα κάνει υπερηχογράφημα και άκουσα την καρδιά του μωρού να χτυπάει. Όταν έσπασαν τα νερά ο γιατρός άρχισε να πιέζει το στομάχι μου και να τεντώνει το μωρό και εγώ άρχισα να πονάω φριχτά. Ζήτησα να μου κάνουν καισαρική τομή αλλά δεν μου είπαν πως δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος να μου την κάνει. Όταν όμως έβγαλαν το σώμα του μωρού από μέσα μου, βρέθηκε κάποιος να μου κάνει καισαρική τομή για να βγάλει από τον κόλπο μου το κεφάλι και τον πλακούντα".

Το νοσοκομείο

Ο Jose Fernandez, ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε ότι οι γιατροί αρχικά αποφάσισαν να μην κάνουν καισαιρική τομή, γιατί η γυναίκα είχε διαστολή 11 εκατοστών.

Η κυρία Βελάσκεζ λέει ότι ζητάει δικαιοσύνη γιατί αυτό που της συνέβη μπορεί να ξανασυμβεί. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ